Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Wethouder Zwiep moet vertrekken na doldrieste raadsvergadering in Dinkelland

DENEKAMP - Wethouder Annette Zwiep van de gemeente Dinkelland is weggestuurd nadat een meerderheid van de Dinkellandse gemeenteraad een motie van wantrouwen, ingediend dor de VVD, had gesteund.

Het opstappen van de wethouder was het slotstuk van een lange politieke avond waarbij op gegeven moment zelfs het hele college dreigde te sneuvelen.

DinkellandWerkt
Zwiep moest zich verantwoorden voor het mislukken van het project DinkellandWerkt waarbij mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt door gemeente en lokale bedrijven aan werk worden geholpen.

De meerderheid van de raad vond dat de wethouder politiek verantwoordelijk was voor de mislukking en wilde dat ze zou terugtreden.

College
Haar eigen partij Lokaal Dinkelland vond dat niet alleen Zwiep verantwoordelijk was, maar het hele college. Die partij diende daarop een motie in om het hele college dat nog bestaat uit drie Lokaal Dinkelland-wethouders en een van het CDA, naar huis te sturen. Uiteindelijk vond een meerderheid van de raad dat een slecht idee. Op die manier zou de gemeente onbestuurbaar worden, net voordat belangrijke besluiten moeten worden genomen.

Vorige week al werd CDA-wethouder Eric Kleissen naar huis gestuurd door de raad.

Uiteindelijk haalde de VVD-motie om alleen Zwiep weg te sturen het wel.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen
Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Oldenzaal e.o.