Volledig scherm
Anette Zwiep verlaat de raadszaal tijdens de historische vergadering in Denekamp. © Carlo ter Ellen

Wethouders in college Dinkelland kleineerden Annette Zwiep

NOORD DEURNINGEN - Annette Zwiep is als wethouder de afgelopen tweeënhalf voortdurend gekleineerd door de overige wethouders in het college van Dinkelland. Dit zegt de oud-wethouder nadat ze dinsdagavond na een motie van wantrouwen door een meerderheid van de raad naar huis is gestuurd.

Zwiep zegt dat ze in de wekelijkse collegevergaderingen nooit werd gesteund door haar collega's Alfons Steggink en Loes Stokkelaar van haar eigen partij Lokaal Dinkelland maar al helemaal niet door de CDA-wethouders Eric Kleissen en Ilse Duursma. Volgens Zwiep zag Kleissen het vanaf het begin van deze raadsperiode tweeënhalf jaar geleden niet in haar zitten. 'Hij is vanaf het begin bezig geweest mij eruit te werken omdat hij mij niet capabel vond.'
Afrekenen
Annette Zwiep verwijt Kleissen dat hij met haar heeft willen afrekenen omdat zij in 2004 uit het CDA stapte en naar Lokaal Dinkelland ging. En omdat zij burgemeester Willeme steunde tijdens de bestuurlijke crisis in 2007. Volgens Zwiep zag ze er elke week tegenop om naar de collegevergaderingen te gaan. 'Ik was er eenzaam en alleen. Ik werd geïsoleerd door de anderen. Zeker ook achter de collegetafel in de raadszaal. Ik zat tussen Steggink en Stokkelaar en de CDA-wethouders in. Zij communiceerden letterlijk langs mij heen en met appjes, ik werd genegeerd."Dat wethouder Kleisssen een week eerder dan haar het veld moest ruimen, geeft haar geen voldoening. 'Want de gemeente en haar inwoners zijn de dupe'.

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Oldenzaal e.o.