Het bankje langs de A1 is tijdens zijn loopbaan bij de politie een geliefde plek van Gerrit Dijkhuis: „Hier kwam ik tot rust."
Volledig scherm
PREMIUM
Het bankje langs de A1 is tijdens zijn loopbaan bij de politie een geliefde plek van Gerrit Dijkhuis: „Hier kwam ik tot rust." © Robin Hilberink

Wijkagent Gerrit uit Denekamp bergt na 48 jaar zijn uniform op: ‘Een heftige gebeurtenis zorgt voor een kras op je ziel’

DENEKAMP - Een aanrijding met dodelijke slachtoffers, zelfmoord en burenruzies; wijkagent Gerrit Dijkhuis (64) heeft alles wel voorbij zien komen in zijn carrière waar hij deze week na 48 jaar een punt achter heeft gezet. Maar vraag hem naar zijn meest ingrijpende gebeurtenis dan krijg je als antwoord de vuurwerkramp. „Dat was zo heftig dat ik me van alle hectiek weinig meer kan herinneren.”

  1. Roderik Kolfoort verbolgen over CDA-kritiek: ‘Mijn huurders komen niet in het centrum van Ootmarsum’
    PREMIUM

    Roderik Kolfoort verbolgen over CDA-kri­tiek: ‘Mijn huurders komen niet in het centrum van Ootmarsum’

    OOTMARSUM - Het pleidooi van het CDA Dinkelland om zogenoemde funvoertuigen te weren uit het centrum van Ootmarsum is slecht gevallen bij verhuurder Roderik Kolfoort van het bedrijf Twentetoer in Ootmarsum. „De routes die ik mijn verhuurders meegeef gaan bewust niet door het centrum van Ootmarsum. Ik schat dat zeker 95 procent van die mensen niet met een voertuig in het centrum komt.”

Oldenzaal e.o.