De politieagenten Theo Reinerink (links) en Jos Veltman hebben de sterke arm der wet na vele jaren trouwe dienst verlaten.
Volledig scherm
PREMIUM
De politieagenten Theo Reinerink (links) en Jos Veltman hebben de sterke arm der wet na vele jaren trouwe dienst verlaten. © Frans Nikkels

Wijkagenten Dinkelland met pensioen: ‘De jaren bij de politie waren schitterend’

DENEKAMP/OOTMARSUM - Met het vertrek van Theo Reinerink en Jos Veltman verliest de politie Oost-Nederland district Twente in één klap bijna negentig jaar aan ervaring. Beide wijkagenten van respectievelijk Ootmarsum en Denekamp gingen deze week met pensioen. Ze kijken nog één keer terug op hun carrières. „De jaren bij de politie waren schitterend.”

Bij de vraag over hoeveel bekeuringen ze hebben uitgedeeld in al die jaren kijken beide politiemannen meewarig. „Alsof dat het belangrijkste is wat de politie doet”, schampert Veltman. „Bonnen schrijven is slechts een heel klein deel van het werk bij de politie”, vindt Reinerink. „Ik denk dat ik in mijn werkzame leven meer waarschuwingen heb uitgedeeld dan bekeuringen.” Veltman knikt en zegt: „Dat geldt zeker ook voor mij.”

Oldenzaal e.o.