Volledig scherm
Xander de Buisonjé presenteert op 24 oktober de eerste editie van Vrienden van Rossum Live. © Paul Bergen

Xander de Buisonjé rode draad
op Vrienden van Rossum Live

ROSSUM - Zanger Xander de Buisonjé is donderdag 24 oktober de rode draad in de eerste editie van Vrienden van Rossum Live. In een avondvullende show kondigt hij bekende collega’s aan als Samantha Steenwijk, Brainpower en Charly Luske, maar deelt hij ook het podium met hen.

Horeca-ondernemer Reinold Hutten en Koen Nijmeijer van de Stichting Oktober Evenementen Rossum (St-oer) hebben net als Steven Baoh (Steam Events) hoge verwachtingen van dit nieuwe concept. Na twee jaar achtereen louter tributebands vroeg Hutten Baoh of hij een nieuwe invulling kon geven aan de donderdagavond.

Lokale variant

Geïnspireerd door het succes van Vrienden van Amstel Live bedacht Baoh een lokale variant. „In Rossum zet Xander met een achtkoppige band een 2,5 uur durende show neer. Hij praat alle optredens aan elkaar en zingt zelf ook enkele nummers. Alle artiesten zingen hun eigen nummers en gaan ook duetten doen. Qua aankleding komt de tent helemaal in de sfeer van Amstel Live”,  verzekert Baoh. 

‘Beste zangers van’

Hij meldt dat De Buisonjé enkele prominente vrienden meeneemt naar Rossum. Blij is hij met de komst van Samantha Steenwijk. Bekend geworden door haar deelname aan The Voice of Holland en vanaf komende zaterdag ook op de televisie te zien in ‘De beste zangers’. Wie in elk geval ook komen, zijn Brainpower (‘toch de eerste Nederlandstalige rapper van naam’), Berget Lewis (Ladies of Soul), Charly Luske en Wolter Kroes. De bedoeling is dat hier volgende maand nog een grote act aan toe wordt gevoegd.

Early birds

Naast dit nieuwe onderdeel zijn het ‘Kleintje Oostenrijk’ (vrijdag),  Tiroler Schlager Festival (zaterdag) en de Twentse Piraten Party (zondag) allemaal weer opgenomen in dit oktoberfeest.  Kaarten voor ‘Vrienden van Rossum Live’ kosten €19,50 per stuk en zijn vanaf maandag verkrijgbaar bij zaal Hutten en tankstation Avia in Rossum. Online zijn vanaf donderdag 22 augustus (19.00 uur) voor 15 euro per stuk early bird tickets te bestellen op www.vriendenvanrossumlive.nl. 

Oldenzaal e.o.