Volledig scherm
© Robin Hilberink

Yolanda Vonhof voorzitter Heemkunde Denekamp

DENEKAMP - Ze is sinds 2002 kandidaat-notaris in Denekamp; en officieel sinds 1 augustus is zij ook de nieuwe voorzitter van de stichting Heemkunde Denekamp. Yolanda Vonhof-Lips; 44 jaar, getrouwd met Nick en moeder van drie kinderen.

Zij volgt in deze functie Harry Grooters op die vanaf 2008 voorzitter was.Yolanda Vonhof zei niet direct 'ja' toen ze voor het voorzitterschap werd gevraagd. Maar ze ging uiteindelijk overstag en ze weet nu al dat ze een goede beslissing heeft genomen.
Verjonging
De kennismaking met het bestuur en de eerste contacten met leden van verschillende werkgroepen hebben haar in positieve zin zeer verrast. 'De Heemkunde Denekamp is een actieve en enthousiaste club mensen. Het is allesbehalve een 'belegen' club ook, want ze stelt vast dat verschillende vrijwilligers tot haar leeftijdscategorie behoren. Dat is het resultaat van de verjonging die haar voorganger doorvoerde. En zij zet de ingezette lijn verder. Haar motto: 'Als je je eigen geschiedenis niet kent, weet je ook niet wie je bent'.

Oldenzaal e.o.