Volledig scherm

Zelfgemaakte vuurwerkbom in Denekamp onschadelijk gemaakt

DENEKAMP - Hij had gehoopt dat met de aanhouding van een 35-jarige Denekamper een einde was gekomen aan de vuurwerkoverlast van de afgelopen weken in Denekamp. Maar wijkagent Theo Reinerink begint er nu toch weer een beetje aan te twijfelen. De aanleiding: de vondst, maandagavond, van een zelfgemaakte vuurwerkbom bij een onbewoond huis aan de Ootmarsumsestraat.

Reinerink had die avond zelf geen dienst maar van zijn collega’s hoorde hij wat er aan de hand was. „Via de meldkamer kregen ze door dat er een vreemd pakketje voor de woning aan de Ootmarsumsestraat lag. Ze stelden vast dat in dat pakketje een vuurwerkbom zat. Zelf gefabriceerd maar ontegenzeggelijk een vuurwerkbom met een lont eraan.”

Overlast
Door hem in een emmer water te deponeren werd de bom onschadelijk gemaakt. Daarmee was voor de agenten de kous af. Maar niet voor Theo Reinerink. „Het zal toch niet weer opnieuw beginnen”, was zijn eerste gedachte toen hij van de vuurwerkbom hoorde. Want vers in zijn geheugen zit nog de vuurwerkoverlast van de afgelopen weken in het dorp. De bewoners werden ‘s avonds en ‘s nachts op verschillende keren opgeschrikt door extreem harde knallen.

Misplaatste grap
Wijkagent Reinerink kan niet zeggen of de maandagavond aangetroffen zelfgemaakte vuurwerkbom van de aangehouden Denekamper is of van iemand anders. „We hebben geen idee, maar hoe dan ook is het een misplaatste grap.” Reinerink hoopt uit de grond van zijn hart dat het rustig blijft in Denekamp en dat de inwoners op enig moment niet weer rechtop in hun bed zitten omdat er een vuurwerkbom is ontploft.

Oldenzaal e.o.