Volledig scherm
In de kapel van het klooster Maria ad Fontes in Ootmarsum overhandigde wethouder Benno Brand twee cheques overhandigd van elk 3500 euro aan de Stichting Vrienden van het Openluchtzembad De Kuiperberg in Ootmarsum en de Molenstichting Lattrop-Tilligte. De 7000 euro is opgebracht door de oudejaarsactie, een initiatief van de Kloosterkeuken in Ootmarsum. De actie, die bestaat uit de verkoop van balkenbrij en oliebollen rond oudjaar, werd voor de derde keer gehouden. Op de foto geheel rechts kartrekker van de actie Gerard Kosse met links naast hem wethouder Benno Brand. © Fred Veldman

Zeven mille voor goede doelen in Lattrop en Ootmarsum

OOTMARSUM  - In de kapel van het klooster Maria ad Fontes in Ootmarsum heeft wethouder Benno Brand twee cheques overhandigd van elk 3500 euro aan de Stichting Vrienden van het Openluchtzembad De Kuiperberg in Ootmarsum en de Molenstichting Lattrop-Tilligte. 

De 7000 euro is opgebracht door de oudejaarsactie, een initiatief van de Kloosterkeuken in Ootmarsum. De actie, die bestaat uit de verkoop van balkenbrij en oliebollen rond oudjaar, werd voor de derde keer gehouden. De uitreiking donderdagavond vond plaats na een nieuwjaarsconcert van de Sociëteit Maria ad Fontes.

Speltoestel in ondiepe bad

Wethouder Brand was erg in zijn nopjes met de goede doelen van de actie; twee gemeentelijke instellingen. De vrienden van het zwembad willen het geld gebruiken voor de aanschaf van een speltoestel in het ondiepe bad. 

Iets blijvends

Het tweede goede doel, de Oortmanmolen in Lattrop denkt nog na over de besteding, maar wil graag iets blijvends aanschaffen van de opbrengst en het geld niet in het normale onderhoud laten vloeien. De molen werd oudejaarsdag getroffen door brand. De schade viel  mee en naar verwachting worden de herstelwerkzaamheden volgende week afgerond en kan de molen weer malen.

Ook in 2020

Gerard Kosse, de aanjager van de oudejaarsactie, zei bij de overhandiging dat de actie ook in 2020 gaat plaatsvinden en dat nog wordt nagedacht over de goede doelen van de nieuwe editie. De vrijwilligers van de Oortmanmolen is de samenwerking zo goed bevallen dat ze gaan nadenken over een blijvende participatie.

 1. Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroordeeld voor fraude
  PREMIUM

  Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroor­deeld voor fraude

  OOTMARSUM - Een Chinees echtpaar, eigenaar van een Chinees restaurant in Ootmarsum, is door de rechter veroordeeld voor fraude. Door ziekte moest het echtpaar na 20 jaar stoppen met hun restaurant en belandde het in de bijstand. Het stel kreeg echter wel geld van familie, reisde naar China en hield een bankrekening buiten het zicht van de sociale dienst. Nu moeten ze bijna 150.000 euro terug betalen en een taakstraf van 120 uur vervullen.
 2. Hennie Kuiper inspecteert vernieuwde wielertocht Paaschbergs Mooiste: ‘Mannen van de jongens scheiden’
  PREMIUM

  Hennie Kuiper inspec­teert vernieuwde wieler­tocht Paasch­bergs Mooiste: ‘Mannen van de jongens scheiden’

  De kasseien van de klassieker Parijs-Roubaix staan menig wielrenner in het geheugen gegrift. De ruige ronde wordt niet voor niets de ‘Hel van het Noorden’ genoemd. Verandert de jaarlijkse tocht Paaschbergs Mooiste vanuit Lochem in de ‘Hel van de Achterhoek’, nu de route vooral over klinkerstroken gaat? ,,Wij willen de mannen inderdaad van de jongens scheiden.’’

Oldenzaal e.o.