Volledig scherm
Deurningen - Pelle's © Carlo ter Ellen DTCT

Zeven Twentse cafés in Terras Top 100: Pelle's uit Deurningen op plek 6

DEURNINGEN - Pelle's mag het komende jaar zeggen dat zij het beste terras van Twente hebben. Het Deurningse terras staat op een zesde plaats in de Terras Top 100 van Misset Horeca. Fellini uit Enschede staat met een negende notering nog net in de Top 10.

Vorig jaar eindigde 't Sterrebos in Beuningen als 13e. Café-restaurant 't Pläske in Ootmarsum eindigde als 69e en Pelle's uit Deurningen als 95e in de lijst. Van deze drie terrassen staat alleen Pelle's dus nog in de lijst. Wel is er ruimte voor enkele nieuwkomers. Naast Pelle's en Fellini staan ook De Burgemeester uit Tubbergen (17), Troubadour uit Tubbergen (25), Het Rheins uit Enter (36), De Ontmoeting uit Hengelo (57) en De Oale Ste uit Nijverdal (90) in de Terras Top 100. 

’t Gerecht in Heerenveen werd gekroond tot beste terras van 2018, gevolgd door Kasteel Ter Worm in Heerlen en Diverso in Nederweert. 

Verkiezing

De Terras Top 100 is een verkiezing van horecavakblad Misset Horeca, waarvoor bedrijven zich kunnen inschrijven. Na het eerste bezoek aan die vierhonderd terrassen krijgen de beste 125 een tweede bezoek. Hun terras wordt vervolgens beoordeeld op gastvrijheid, kwaliteit van het personeel, het terras zelf en de geserveerde producten.

Oldenzaal e.o.