Volledig scherm
Fien Lansink kreeg het Zilveren Pönske uitgereikt door groothertog Jan en secretaris Erwin van de Waterpönskes uit Tilligte. © De Waterpönskes

Zilveren Pönske in Tilligte uitgereikt aan Fien Lansink

TILLIGTE - Fien Lansink was vrijdagavond de koning te rijk. De inwoonster van Tilligte kreeg tijdens de opening van de residentie het Zilveren Pönske uitgereikt. Deze prijs, een initiatief van de oud-hoogheden van de Waterpönskes, werd voor de vierde keer uitgereikt.

Fien Lansink kreeg de onderscheiding , omdat zij zicht gedurende lange tijd vrijwillig heeft ingezet voor de gemeenschap van het Waterpönskesdorp. Fien heeft 19 jaar lang in het bestuur van de Katholieke Vrouwen Organisatie in Tilligte gezeten en is nog steeds actief als lid. Daarnaast maakt Fien al 22 jaar deel uit van het dames- en herenkoor en helpt als vrijwilliger in de kerk.

Jeugdkampen voetbal

Fien is ook al 47 jaar zeer betrokken bij de voetbalvereniging, in het begin vooral als supporter van het eerste elftal, later toen ze kinderen kreeg, hielp ze ook mee met de jeugdkampen. Daarnaast verzorgt ze met een aantal mensen de schoonmaak van de kantine en kleedkamers. Ze is ook de sleutelbeheerder van de kantine en ze wast de tenues van de verschillende elftallen. Alle voetballers kennen haar als de altijd vrolijke en vriendelijk bardame. 

Oldenzaal e.o.