Het Zomerfestival oude stijl.
Volledig scherm
Het Zomerfestival oude stijl. © Christian van der Meij

Zomerfestival nieuwe stijl: Testen, en dan vrijuit feesten in Denekamp

DENEKAMP - Het Zomerfestival Denekamp dit weekeinde gaat door, maar anders dan de organisatie aanvankelijk van plan was.

 1. De strijd van een Twentse oud-agent tegen de overheid: ‘De zorgplicht heeft totaal gefaald’
  PREMIUM

  De strijd van een Twentse oud-agent tegen de overheid: ‘De zorgplicht heeft totaal gefaald’

  OOTMARSUM - Ron Stege gaf 17 jaar lang zijn leven voor de overheid. In de meest gevaarlijke situaties konden ze op hem rekenen. De jonge, keiharde agent deed het met liefde. Maar toen hij jaren later met PTSS gediagnosticeerd werd, ondervond hij dat de liefde niet wederzijds was. Tien jaar vocht hij voor rechtvaardigheid. Dit is zijn verhaal. „De zorgplicht heeft totaal gefaald.”
 2. Erger je je in NO-Twente aan e-choppers, kickbikes en meer van dat soort voertuigen? Dan word je oud (zegt mijn vrouw)
  PREMIUM
  ZIJDELINGS

  Erger je je in NO-Twente aan e-chop­pers, kickbikes en meer van dat soort voertuigen? Dan word je oud (zegt mijn vrouw)

  Het hoge woord moet d’r maar meteen uit: Ik word oald! Ruim twee jaar geleden wees de toekomstige buurman van mijn dochter me op die kersverse seniorenstatus. Als je kinderen het huis uitgaan, zo hield hij me voor, nader je echt de status van oude man. Kon ik daar toen nog vrij gemakkelijk mee wegkomen (‘Ach jong, wat bazel je toch?), gevaarlijk wordt het als je vrouw eenzelfde diagnose stelt.

Oldenzaal e.o.