Volledig scherm
Voormalig hotel Zomerlust in Agelo wordt zorghoeve Amanshoeve. © Alphons Weierink

Zomerlust in Agelo wordt tweede Amanshoeve

AGELO – Het voormalige hotel Zomerlust word een zorghoeve voor dementerende ouderen. Deze nieuwe bestemming zat er al langer aan te komen maar is nu definitief geworden.

Jan Aman van de gelijknamige zorghoeve in Manderveen heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van het al jaren leegstaande complex aan de Rossumerstraat met Ben Lenferink uit Vriezenveen. Deze handelaar in onder meer auto’s en onroerend goed kocht Zomerlust op een openbare veiling en heeft het pand in het afgelopen jaar ingrijpend laten verbouwen. Er zijn zo’n 16 appartementen gecreëerd die geschikt zijn voor permanente bewoning al dan niet in combinatie met zorg.

Voorlopige vergunning
Jan Aman wil de nieuwe zorghoeve zo snel mogelijk in bedrijf nemen. Mogelijk per 1 oktober. Dat moet kunnen want de verbouwing is bijna klaar. Maar er moet nog wel een voorlopige vergunning worden verleend aan de nieuwe eigenaar om Zomerlust als zorghoeve in gebruik te nemen. De gemeente Dinkelland is daar druk mee bezig. De voorlopige vergunning is nodig om de snelheid erin te houden. Want de procedure rond de benodigde bestemmingsplanwijziging neemt zeker al gauw een jaar in beslag.

Oldenzaal e.o.

Poll

Recreatiezwemmers in Dorper Esch komen er bekaaid af

  • Onbegrijpelijk, en dat na de dure verbouwing (61%)
  • Eerst maar afwachten, het bad is nog niet eens klaar (20%)
  • Ik blijf wel zwemmen in Nordhorn (20%)
1232 stemmen