Volledig scherm
© GinoPress

Zonnepanelen vermoedelijke oorzaak brand Nijhuis CNC

DENEKAMP - De oorzaak van de grote brand die dinsdagmiddag het bedrijf Nijhuis CNC hout- en interieurbewerking aan de Nordhornsestraat in Denekamp in de as legde, ligt vermoedelijk in de bedrading van de 480 zonnepanelen. Dit blijkt uit onderzoek van de brandweer.

Het is onduidelijk of de brandweer hiermee doelt op een eventuele fout in de aanleg van de zonnepanelen of dat de panelen van het Duitse Heckert Solar misschien niet in orde zijn geweest. “Zolang er niks op papier staat, doen we hier geen uitspraken over”, reageert eigenaar Dinand Nijhuis. “Er wordt nog forensisch onderzoek uitgevoerd.”

Opening
Zijn bedrijf, nu bijna een jaar gevestigd aan de Nordhornsestraat in Denekamp, zou binnenkort officieel worden geopend. De 480 zonnepanelen op het dak werden twee weken geleden nog geplaatst door het Denekampse bedrijf Schulte Energie en Techniek.

Eigenaar Wim Schulte kan alleen maar zeggen dat de oorzaak van de vreselijke brand niet in zijn zonnepanelen moet worden gezocht. “De uitspraak van de brandweer doet mij niks, omdat ik weet dat het niet zo is.”

Meer onderzoek
Schulte benadrukt dat er veel meer onderzoek nodig is om tot een juiste conclusie te komen. “De brandweer heeft oppervlakkig gekeken en kan er moeilijk wat van zeggen. Hier heb je echte experts voor nodig, mensen van andere disciplines.”

Schulte is zeker van zijn zaak, er is geen enkele twijfel. “Ik sta voor driehonderd procent achter ons product.”

Snel beter worden
Dinand Nijhuis wil nu niet met de vinger wijzen, maar zo snel mogelijk weer aan de slag. “Ik heb altijd gezegd dat mijn bedrijf mijn kindje is. Nou, mijn kindje is nu naar het ziekenhuis en moet snel beter worden. Ik ga er vol tegenaan.”

Oldenzaal e.o.