Volledig scherm
Kerncentrale RWE in Lingen. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Zorgen in Dinkelland over kerncentrale in Lingen

DENEKAMP - Ook politiek Dinkelland maakt zich zorgen over de veiligheidssituatie rond de kerncentrale van Lingen. De kerncentrale ligt zo'n 30 kilometer verwijderd van de gemeente. 

Zowel CDA, D66 als GroenLinks willen morgenavond tijdens de commissie sociaal domein en bestuur vragen stellen aan het Dinkellandse college van B en W naar aanleiding van de brand in een fabriek naast de kerncentrale. In het laboratorium waar brandstofelementen met uranium worden vervaardigd ontstond afgelopen donderdag de brand. De kerncentrale zelf was niet in gevaar, aldus de Duitse autoriteiten. In de weken voorafgaand aan de brand waren er ook al enkele incidenten bij de kerncentrale.

Groen Links wil van het Dinkellandse college weten of ze zijn gewaarschuwd door de Duitsers en of de gemeente een actueel rampenplan heeft voor dit soort grote incidenten.

D66 vraat ook aan het college of ze op de hoogte gebracht waren van de calamiteit. Het CDA laat weten zich aan te sluiten bij de vragen van GroenLinks en D66. De partij wil verder weten wat de rol van de Veiligheidsregio Twente is. 

Oldenzaal e.o.