Erik (links) en Matthijs Wanrooij, bewoner en bestuurslid van stichting Het Huis te Breckelenkamp. Ze maken zich zorgen over de toekomst van het huis en omgeving.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik (links) en Matthijs Wanrooij, bewoner en bestuurslid van stichting Het Huis te Breckelenkamp. Ze maken zich zorgen over de toekomst van het huis en omgeving. © Emiel Muijderman

Zorgen over ‘lage waardering’ Breklenkamp: ‘Dit stukje Twente heeft een oorspronkelijk karakter en dat moet zo blijven’

Het is misschien wel het meest Twentse stukje van Twente: de buurtschap Breklenkamp. Je vindt er boerenbedrijven, houtwallen, kronkelige weggetjes, beken en vooral heel veel rust.

  1. Erger je je in NO-Twente aan e-choppers, kickbikes en meer van dat soort voertuigen? Dan word je oud (zegt mijn vrouw)
    PREMIUM
    ZIJDELINGS

    Erger je je in NO-Twente aan e-chop­pers, kickbikes en meer van dat soort voertuigen? Dan word je oud (zegt mijn vrouw)

    Het hoge woord moet d’r maar meteen uit: Ik word oald! Ruim twee jaar geleden wees de toekomstige buurman van mijn dochter me op die kersverse seniorenstatus. Als je kinderen het huis uitgaan, zo hield hij me voor, nader je echt de status van oude man. Kon ik daar toen nog vrij gemakkelijk mee wegkomen (‘Ach jong, wat bazel je toch?), gevaarlijk wordt het als je vrouw eenzelfde diagnose stelt.

Oldenzaal e.o.