Volledig scherm
Sportcentrum Dorper Esch Denekamp © Alphons Weierink

Zwembad Dorper Esch in Denekamp geeft kijkje achter de schermen

DENEKAMP - Nieuwsgierig naar de vorderingen van de vernieuwbouw van sportcomplex Dorper Esch aan de Molendijk in Denekamp? Komende zaterdag zijn belangstellenden tussen 10.00 en 16.00 uur welkom om te kijken hoe de vlag erbij hangt.

Het project is een van de meer dan honderd bouwplaatsen in het land waar een kijkje achter de schermen kan worden genomen op de Dag van de Bouw. Bezoekers mogen rondlopen op de bouwplaats, de constructies van het bouwproject bekijken en ze kunnen kennismaken met de technieken die worden gebruikt. De uitvoerende partijen hebben stands ingericht en vertellen over hun werk.

Verbouwing

De Dorper Esch, een sportcomplex met sporthal en zwembad, ondergaat momenteel een 'complete revitalisatie' zoals dat in jargon wordt genoemd. Er komt een nieuwe entree die door het gebruik van veel glas lichter en transparanter wordt. De sporthal krijgt binnen en buiten een flinke facelift en op de plek van het recreatiezwembad komt een nieuw wedstrijdbad. Het bestaande wedstrijdbad wordt gesloopt en maakt plaats voor een centrale binnentuin met beachvolleybalveld.

Duurzaamheid

Bij de uitvoering wordt flink geïnvesteerd in duurzaamheid. Het nieuwe sportcomplex heeft straks met nieuwe, duurzame installaties, zonnecollectoren, warmtepompen en een isolerende 'schil' de hoogste duurzaamheidsscore. De vernieuwbouw van het sportcomplex is al een heel eind op streek en komt voor rekening van het consortium Noabers.

Het is een van de grootste projecten die de gemeente ooit heeft uitbesteed.

Oldenzaal e.o.