Volledig scherm

Zwemclub De Dinkel uit Denekamp tweede van NederlandAMSTERDAM/DENEKAMP - Zwemclub De Dinkel uit Denekamp is tweede geworden in de eredivisie. De club moest alleen PSV voor laten gaan.


De finale wedstrijd werd gezwommen in Amsterdam, waar De Dinkel na vijf competitierondes op een geweldige tweede plaats eindigde achter PSV Eindhoven. Op de derde plaats eindigde WVZ uit Zoetermeer. De Dinkel die al bijna 40 jaar in deze hoogste competitie uitkomt en, als enige club, nog nooit gedegradeerd staat steevast in het 'linker' rijtje. In 2007 behaalden ze ook een 2e plaats.

Tijdens deze finaleronde werden ook de NK estafettes gezwommen. Ook hier waren de Dinkeldames goed op dreef. Twee keer brons: op de 4x100 m vrije slag en op de 4x 200m vrije slag. Sterre Mooiweer, Loes Westerhof, Silke oude Weernink en Marlies Reinders zwommen een tijd van 3.59.33 min. op de 4x100 m vrije slag. Op de 4x200 m vrije slag zwommen Sterre Mooiweer, Janneke Lenderink, Marlies Reinders en Silke oude Weernink een tijd van 8.47.72 min. Tenslotte nog een mooie zilveren plak voor de dames Noortje Timmerman, Lonne Dijkhuis, Sterre Mooiweer en Marlies Reinders op de 4x 100m wisselslag in een tijd van 4.20.06 min.

Oldenzaal e.o.