Volledig scherm
Archiefbeeld © AP

Zwemmende wolf gespot in Dinkel bij Tilligte

TILLIGTE - Hij geloofde aanvankelijk zijn ogen niet, maar Gerard ten Dam uit Tilligte weet het inmiddels heel zeker: hij heeft een wolf gezien. En niet even, maar gedurende langere tijd. Want Ten Dam kon hem een heel eind volgen tussen Tilligte en de Dinkel waar hij doorheen zwom om vervolgens in Noord Deurningen nogmaals door een getuige te worden gespot.

Het gebeurde allemaal rond half 8 woensdagmorgen. Gerard ten Dam was van Lattrop op weg naar Tilligte toen hij in de buurt van zijn woning aan de Frensdorferweg in zijn auto een telefoontje kreeg van twee collega’s van bouwbedrijf Niehof uit Lattrop die hem vertelden dat ze een wolf de Frensdorferweg hadden zien oversteken vanuit de Vollenhoekweg. ,,Zij waren niet de enige”, vertelt Ten Dam, ,,want mijn schoondochter had dezelfde wolf vlak voor het keukenraam van haar woning ook langs zien lopen.”

Oogcontact

Even later kreeg Ten Dam de wolf ook zelf in het vizier. ,,Hij liep vanuit de Kerkweg richting ijsbaan de Plooi. Ik kon hem volgen langs zorgboerderij richting de Dinkel. Onderweg keek hij nog een keer naar mij om en via een bos vervolgde hij zijn weg naar de Dinkel. Ik zag dat hij de Dinkel over zwom en toen was hij uit beeld. Later hoorde ik dat de wolf ook in Noord Deurningen was gezien en dat klopt precies met de looprichting.” 

Echt een wolf?

Ten Dam is er ‘100 procent’ van overtuigd dat het dier een wolf was. ,,Aan zijn bouw, manier van lopen en aan zijn gedrag. En ik weet ook zeker dat we hier nog wel meer wolven zullen zien.”  Ten Dam was niet in de gelegenheid om foto's te maken van de wolf.

Eerder deze week werd een wolf gesignaleerd tussen Westerhaar en Vriezenveen. Of het om hetzelfde dier gaat is niet bekend.

Oldenzaal e.o.

Poll

Recreatiezwemmers in Dorper Esch komen er bekaaid af

  • Onbegrijpelijk, en dat na de dure verbouwing (61%)
  • Eerst maar afwachten, het bad is nog niet eens klaar (20%)
  • Ik blijf wel zwemmen in Nordhorn (20%)
1232 stemmen