Volledig scherm
De winnende foto: fraaie aanblik van boven © Sanne Smits

Dit zijn de mooiste (en winnende) zomerfoto's van 2018

ENSCHEDE - Deelnemers aan de zomerfotowedstrijd van De Gelderlander, de Stentor en De Twentsche Courant Tubantia hebben dit jaar een recordaantal van 5.642 foto’s ingezonden. Voor de winnaars liggen mooie camera's klaar.

De eerste vorst aan de grond is gemeten, de ’r’ is in de maand en de boerenkool en de pepernoten liggen in de schappen bij de supermarkten. Hij is weer voorbij die mooie zomer, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Een selectie daarvan is in de vakantieperiode vrijwel dagelijks verschenen op een zomerfotopagina in de krant. 

The winner is...

De foto die naar de mening van onze beeldredactie de hoofdprijs verdient, is geschoten door Sanne Smits uit Zevenaar. Zij fotografeerde op kunstzinnige wijze een groep zwemmende scouts van bovenaf. Smits wint een Canon EOS 77D Camera (t.w.v 799 euro).

De tweede prijs is voor Frans Linderman uit De Lutte, die kleinzoon Abel creatief portretteerde op Camping De Rijnoever in Oosterbeek. Linderman ontvangt een Canon EOS M50 ter waarde van 550 euro. 

Volledig scherm
De tweede prijs is voor Frans Linderman uit De Lutte © Frans Linderman

De grappigste foto stuurde de boomlange Theo Aalten uit Ermelo vanuit Dubrovnik, waar hij een horde Chinese toeristen tegen het lijf liep. Theo moest diep door de knieën voor een groepsfoto. ,,Ze kwamen nog niet tot mijn oksel”.  Die inspanning levert hem toch mooi de derde prijs op, een Canon fotoprinter. 

 De winnaars van de weekprijzen krijgen hun foto uitvergroot op canvas. 

Volledig scherm
"Tijdens onze vakantie in Dubrovnik wilden kleine Chineesjes met een grote man op de foto", schreef Theo Aalten © Theo Aalten