Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Dokters en zusters samen in big band

Arts, verpleger en apotheker in Thorax Big Band, met bloedstollend mooi programma voor een goed doel.

Medisch getinte grappen en grollen liggen voor de hand. Ongetwijfeld vragen bezoekers of er bij het optreden van de Thorax Big Band MST Edition toevallig ook 'een dokter in de zaal is'.

Maandag 16 en dinsdag 17 januari vormt de grote zaal (950 plaatsen) van het Wilminktheater het toneel van het lustrumconcert van een bijzonder orkest. Onder leiding van dirigent en arrangeur Freddy Golden geeft de Thorax Big Band MST Edition twee uitvoeringen. De opbrengst gaat naar kankeronderzoek en een inloophuis voor patiënten.

Ziekenhuisconcert
Begonnen als een initiatief van personeel bij de hartkliniek, ontwikkelde de Thorax Big Band zich tot een groot ziekenhuisorkest (40 musici), dat zich inmiddels ondersteund weet door backing vocal group The Golden Heart Singers.

Bij de jubileumconcerten is ook het MiDanza Showballet onder leiding van Sanne Wolferink van de partij. Buutreedner Jan Riesewijk uit Losser trakteert het publiek op een 'gezonde' portie humor.

Speciale gast is dit keer Karin Bloemen. De zangeres zal zowel voor als na de pauze optreden en een drietal nummers zingen.

Onderzoek
Een van de speerpunten van Medisch Spectrum Twente (MST) is het aanbieden van de beste oncologische zorg dichtbij huis. Om die reden is gekozen voor steun aan het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) en Het Nije Huis. Een deel van de opbrengst van de concerten gaat naar wetenschappelijk onderzoek van dr. ir. B. ten Haken (Universiteit Twente) naar een methode die uitzaaiingen zichtbaar moet maken.

Er zijn voor beide avonden nog ruim voldoende kaarten (á 30 euro) beschikbaar.

Verkoop via de kassa en de website van het theater.