Volledig scherm

Geef nieuwe S1NGLE-moeder een naam

Dertien jaar na de introductie van de inmiddels zéér populaire dagstrip S1NGLE, introduceren Hanco Kolk (tekenaar) en Peter de Wit (co-auteur) een nieuwe stripfiguur. Het is een energieke, vers gescheiden, moeder van 28 jaar.

Aan de lezers van De Twentsche Courant Tubantia de prikkelende vraag een geschikte naam aan te dragen voor deze jonge vrouw.

‘Toen we destijds met deze strip begonnen was het uitgangspunt dat de serie over het ‘nu’ moest gaan’, blikt tekenaar Hanco Kolk terug op het ontstaan van S1INGLE.
Met drie in een ziekenhuis werkzame vrouwen (Fatima, Stella en Nienke) ontwikkelde de dagstrip zich tot een niet meer weg te denken blikvanger in vele Nederlandse dagbladen. ‘Het wordt nu tijd voor een nieuw type, de ongehuwde moeder, die je steeds meer om je heen ziet’, verduidelijkt Kolk de introductie van een nieuw personage. ‘Ze is een eigenwijze tante met een dochter van zeven, laverend tussen kind, werk en een ex die nog niet helemaal buiten beeld is. Het zal niemand verbazen dat deze dame soms een beetje lastig in de omgang is. Wat assertiviteit betreft, kan ze zich meten met Nienke, wat ze ook graag en vaak zal doen’. De S1NGLE-moeder komt in het ziekenhuis bij de receptie te werken. Ze wordt geïntroduceerd op 14 februari (Valentijnsdag). Dan verschijnt ook het nieuwe album ‘S1NGLE Love’ van Kolk en De Wit. Wie een naam aandraagt voor de ongehuwde moeder maakt kans op één van de tien gesigneerde albums. De auteurs geven u de keuze uit tien namen. ‘Daar zitten heel klassieke, moderne en volkse namen tussen.’
Lezers kunnen kiezen uit: Marijke, Britt, Chloë, Floor, Kim, Jasmijn, Cindy, Els, Andrea en Susan.
‘Achter elke naam zit een gevoelswaarde’, zegt Hanco Kolk, die benieuwd is naar de reacties. De meeste stemmen gelden.
Donderdag 14 februari worden de stripnaam en de winnaars bekend. Stemmen kan eenvoudig via de website van deze krant, tot uiterlijk donderdag 7 februari.

www.tubantia.nl/doemee

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement