Volledig scherm
© Thinkstock

‘Heel Twente schrijft’ in teken van historie

Bent u iemand die fantasie heeft en graag schrijft? Doe dan mee met de actie ‘Heel Twente schrijft’. Deze korteverhalenwedstrijd is opgezet door het schrijversduo Ronald Mullié en Carla Dallinga.

Dit uit Zeeland afkomstige en tegenwoordig in Winterswijk woonachtige echtpaar publiceerde de historische roman Ick Roelant. Hun ontdekking van een mysterieuze 17de eeuwse inscriptie in de Grote Kerk van Veere resulteerde in een spannende literaire speurtocht.

Naar aanleiding van de roman is inmiddels in Zeeland, Drenthe en Gelderland een schrijfwedstrijd voor amateurs opgezet. In die serie volgt nu ‘Heel Twente schrijft’.

Deelnemers zijn vrij in hun onderwerpkeuze en schrijfstijl, maar moeten met drie dingen rekening houden: de inzending mag maximaal 1.250 woorden tellen, het thema historie moet verwerkt worden, en ergens in het verhaal moet de opdrachtregel voorkomen. Deze regel luidt:

Bij de laatste letter drong zich de gedachte op of wat hier gekerfd stond ooit gezien zou worden.

Alle inzenders krijgen een uitnodiging voor de finale (woensdag 28 september, 18.30 uur in de bibliotheek Hengelo). Tijdens deze avond van het Schrijverscafé Hengelo en uitgeverij Maan worden de acht genomineerden en drie hoofdprijswinnaars in het zonnetje gezet.

Uw verhaal moet vóór 19 september 2016 gereed en ingeleverd zijn.
Insturen: Bibliotheek t.a.v. Diane Wevers, Beursstraat 34, 7551 HV Hengelo of via e-mail: info@heel-holland-schrijft.nl