Volledig scherm
Sifan Hassan kijkt naar haar tijd op de klok na haar finish van de 1500 meter tijdens de 36e editie van de FBK Games in het Fanny Blankers-Koen Stadion. © ANP

Help Sifan Hassan aan een Europees record op de FBK Games

Doe MeeSifan Hassan wil tijdens de FBK Games haar Europees record op de 5.000 meter aanscherpen. Een krachtsinspanning die de atlete vooral zelf moet leveren. Maar hoe groot is de invloed van thuispubliek en muziek? Stem!

Sifan Hassan is een van de smaakmakers van de FBK Games, het grootste internationale atletiekevenement van Nederland, dat op zondag 9 juni in Hengelo wordt gehouden. Vorig jaar moest Sifan haar ‘thuiswedstrijd’ door een blessure laten schieten, dit jaar heeft ze snode plannen in Hengelo.

De midden- en lange afstandloopster, door de Atletiekunie uitgeroepen tot beste atlete van 2018, wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen in Tokio mengen in de medaillestrijd op de 5.000 en 10.000 meter. Tijdens de FBK Games gaat ze een aanval doen op haar eigen Europees record op de 5.000 meter. Dat staat sinds 13 juli 2018 op 14.22,34 minuten, gelopen in Rabat. Met 250 lezers van De Twentsche Courant Tubantia gaan we Sifan een handje helpen.

Hoe? Met een zorgvuldig voorbereid geluidsoffensief. We hebben Sifan gevraagd welke muziek haar het meest oppept en welke beats haar het best helpen om in het juiste ritme te komen. Ze heeft 15 nummers van haar playlist geselecteerd. Variërend van Don’t Stop Me Now van Queen en Animals van Martin Garrix tot Levels van Avicii en Blah Blah Blah van Armin van Buuren.

Bekijk hieronder de playlist en doe mee door op jouw favoriete track te stemmen! 

Is het formulier niet goed te zien? Klik hier

Soundtrack en toegangskaarten

De top 3 (tot 5) van meest aangevinkte nummers, wordt aan elkaar gemixt tot één soundtrack die een fractie van een seconde korter duurt dan de tijd van het Europees record. De muziek begint als het startschot klinkt. Als Sifan finisht voordat de muziek stopt, heeft ze haar record binnen.

Voor de inzenders die een nummer uit de top 3 (tot 5) hebben aangevinkt, liggen 250 gratis toegangskaarten klaar voor de FBK Games. Elke winnaar kan daar nog maximaal 3 gratis kaarten bij bestellen. Dus je kunt familie of vrienden meenemen en getuige zijn van misschien wel een gedenkwaardige sportprestatie.

Om in de wedstrijdstemming te komen, krijgen de 250 uitverkorenen voorafgaand aan de atletiekwedstrijden een peptalk van FBK Games-voorzitter Hans Kloosterman en Ellen van Langen van organisator Global Sports Communication. In het FBK-stadion zijn voor onze lezers zitplaatsen gereserveerd op de familietribune, aan de lange zijde tegenover de hoofdtribune.

Selfie met Sifan

Sifan Hassan komt tijdens haar recordpoging 12 keer voorbij het Tubantia-vak dat haar als een geoliede aanmoedigingsmachine vooruit zal stuwen op de muziek van zijn eigen keuze. Na afloop van de race zal er bij de familietribune een exclusief selfie-moment zijn met Sifan en de Tubantia-lezers.

Als Sifan Hassan in topvorm is en alle randfactoren zitten mee, dan kan ze met een scheef oog zelfs kijken naar het wereldrecord. Dat staat sinds 2008 op naam van de Ethiopische Tirunesh Dibaba: 14.11,15 minuten. Een ‘gaatje’ van 11 seconden. Aan het publiek en de muziek zal het niet liggen.

Volledig scherm
© eric brinkhorst