Volledig scherm

Lezers De Twentsche Courant Tubantia wél in gouden koets op Prinsjesdag

ENSCHEDE - Voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima staat dit jaar géén gouden koets gereed. In verband met een renovatie van het pronkstuk, neemt het koninklijk paar plaats in de Glazen Koets.

Zestig abonnees van de krant kunnen op Prinsjesdag wél instappen in een gouden koets. Aansluitend aan de officiële rijtoer van paleis Noordeinde naar de Ridderzaal op het Binnenhof neemt stalhouderij Hanemaaijer de deelnemers aan deze speciale Tubantia-lezersreis mee op een rondrit van ruim een uur door de Hofstad. Voor dit onderdeel worden meerdere rijtuigen ingezet, onder meer een 'gouden koets' .

Rondleiding en diner
In de koninklijke wachtkamer van station Hollands Spoor volgt een interessante rondleiding bij een expositie over het koningshuis. Uiteraard is er voor iedereen een glaasje Oranjebitter. Om zes uur is er voor de groep een feestelijk driegangendiner op een mooie strandlocatie in Scheveningen, met aansluitend de terugreis per luxe touringcar naar de opstapplaats in Goor.

Onderweg wordt in de bus een Prinsjesdagquiz gepresenteerd met leuke prijzen. De vragen hebben betrekking op de rijtoer met de koninklijke familie en de vele krijgsmachtonderdelen en muziekkorpsen die traditiegetrouw meelopen in de stoet.

Hoe doe je mee?
De speciale lezersreis is op dinsdag 20 september en vertrekt per luxe touringcar vanaf Oad aan de Breukersweg 2 in Goor. Speciale lezersprijs is 99 euro, inclusief diner. Er is plaats voor maximaal 60 personen. Aanmelden en reserveren kan vanaf nu via Oad. Telefoonnummer 0547 28 44 88 of via www.oad.nl/tubantia.

Reageren? Dat kan door te mailen naar d.ruesink@tctubantia.nl, of via facebook.com/dolfruesink, twitter.com/DolfRuesink en tubantia.nl/doemee.