Volledig scherm
Balengebouw, het onderkomen van De Twentsche Courant Tubantia © Carlo ter Ellen DTCT

Loop een dagje mee op de redactie van deze krant

ENSCHEDE - Hoe komt het nieuws tot stand? Wat publiceert de redactie online en op papier? In het kader van ‘De week van de krant’ mogen 24 lezers een dagje meelopen en lunchen met de hoofdredacteur.

Elke dag houdt De Twentsche Courant Tubantia voor u het nieuws in de gaten. Dit doen we met ‘hart voor de regio en oog voor de wereld’. Verslaggevers, correspondenten, columnisten, fotografen en bloggers zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week in de weer.

Digitale media

Met de landelijke actie ‘De week van de krant’ willen Nederlandse dagbladen duidelijk maken wat ze allemaal te bieden hebben. Naast de papieren krant manifesteren moderne nieuwsmedia zich ook steeds prominenter op digitale wijze.

U volgt het nieuws wellicht ook op uw smartphone, tablet of computer. Wat betekenen al deze veranderingen voor de werkwijze op de redacties en de rol van journalisten? De Twentsche Courant Tubantia wil u graag een kijkje in de keuken gunnen.

Exclusief kijkje

Met het ‘open huis’, vorig jaar november, hebben we meer dan tweeduizend belangstellenden de kans geboden om onze nieuwe hoofdkantoor te komen bekijken. Het Balengebouw in de Enschedese wijk Roombeek is de plek waar we met een belangrijk deel van al onze medewerkers ‘de krant maken’.

Met de actie ‘Beleef de week van de krant’ richten we ons sterk op de inhoud. Ditmaal geen massaal bezoek tijdens een open dag, maar een exclusief kijkje in de keuken voor een beperkt aantal trouwe abonnees. Zij mogen op een doordeweekse werkdag een aantal uren meelopen op onze redactie.

Over de dag

Wat bieden wij aan? Dinsdag 25 september 2018 (11.00 – 16.00 uur) bent u onze gast op het hoofdkantoor van Tubantia in Enschede. U krijgt een rondleiding, kijkje op de redactie, een ontmoeting met de hoofdredactie en een gezamenlijke lunch. Ook woont u een video-opname bij. Theo Hakkert praat over zijn dagelijkse column en Dolf Ruesink vertelt over de lezersacties.

We stellen twaalf abonnees in de gelegenheid om onze gast te zijn. Zij mogen allemaal één introducé meenemen. Dat kan uw partner, familielid, vriend(in), collega, buurman of buurvrouw zijn. In totaal ontvangen we dus 24 personen. Aan uw bezoek zijn geen kosten verbonden.

We hopen op belangstelling uit alle plaatsen in ons verspreidingsgebied. We zullen door middel van een loting een keuze maken uit alle aanmeldingen. De winnaars krijgen zo spoedig mogelijk bericht.

Aanmelden kan via deze link

Programma
10.30 uur: inloop en ontvangst met koffie/thee
11.00 uur: rondleiding met bezoek aan redactie en studioruimten
12.15 uur: ontmoeting met hoofdredacteur Martha Riemsma
13.30 uur: gezamenlijke lunch met hoofdredactie
14.00 uur: bijwonen video-opname 'Van de redactie'
14.30 uur: Theo Hakkert (columns) en Dolf Ruesink (lezersacties) vertellen
15.30 uur: afsluiting met drankje