Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Spannende verhalen van een generalist die in niets uitblinkt

BECKUM - Hij stond op het uitgelezen moment als journalist vooraan. Was erbij in het perscentrum Nieuwspoort toen Pim Fortuyn in februari 2002 een poeptaart in het gezicht kreeg en hij beschreef twee jaar eerder vanuit Bosnië aan de zijde van generaal Henk Morsink uit Nijverdal het leven na de verschrikkingen van de oorlog in het voormalige Joegoslavië.

'Op het uitgelezen moment' is dan ook de pakkende titel van het boek dat Dolf Ruesink (Winterswijk, 1952) schreef over de tientallen ontmoetingen met kopstukken uit de wereld van de politiek, sport, kunst, cultuur en entertainment. In het boek, dat gisteravond in Beckum ten doop werd gehouden, bundelt Ruesink de meest bijzondere interviews en ontmoetingen tijdens zijn veertig jaar omvattende loopbaan bij De Twentsche Courant Tubantia.

Ontmoetingen
Soms speelden die ontmoetingen zich af in zijn eigen Twente, soms ver van huis. Zoals in New York, waar Ruesink met oud-marathontopper Marti ten Kate en 150 krantenlezers verbleef voor hun deelname aan de 42 kilometer en 195 meter in de wereldstad. Ruud Gullit ontmoette hij in Alphen aan den Rijn, waar een meegereisde junior-collega van Ruesink met zijn bemodderde schoenen tot afschuw van de eerste vrouw van de stervoetballer de smetteloos witte vloerbedekking bevuilde. Maar ook sprak Ruesink met zanger Benny Andersson van ABBA, een destijds bijna onbereikbare grootheid.

Dolf Ruesink is een generalist die in niets uitblinkt, zoals hij zichzelf bij de presentatie van z'n boek omschreef. Zijn vier decennia in de regiojournalistiek resulteren niettemin in zestig 'spannende' verhalen, zo stelde Ruesink zijn toehoorders gisteren in het vooruitzicht.

Op het uitgelezen moment, door Dolf Ruesink. Het boek kost 15 euro en is verkrijgbaar in de boekhandel.