De hindoestaanse familie Ransing herdenkt op de Westerbegraafplaats in Enschede de vuurwerkramp die twaalf jaar geleden plaatshad. Vijf leden van de familie Ransing kwamen om bij de ramp. Zo’n zestig nabestaanden, afkomstig uit het hele land, kwamen gisteren naar Enschede om hun verdriet te delen. Elk jaar op 13 mei houdt de familie de herdenking op de begraafplaats.
Volledig scherm
PREMIUM
De hindoestaanse familie Ransing herdenkt op de Westerbegraafplaats in Enschede de vuurwerkramp die twaalf jaar geleden plaatshad. Vijf leden van de familie Ransing kwamen om bij de ramp. Zo’n zestig nabestaanden, afkomstig uit het hele land, kwamen gisteren naar Enschede om hun verdriet te delen. Elk jaar op 13 mei houdt de familie de herdenking op de begraafplaats. © Wouter Borre

Drie Hindoestaanse families herdenken jaarlijks vijf slachtoffers : De pijn wordt steeds sterker’

ENSCHEDE - Dewi Ransing was 8 toen de vuurwerkramp het leven van haar nichtje en hartsvriendin Cynthia nam. Eigenlijk gaat er geen dag voorbij dat ze niet aan haar denkt. Ze vertelt over haar verdriet, staand achter Cynthia’s graf, precies twaalf jaar na de ramp. ,,Ik dacht dat hoe ouder ik zou worden, ik er beter mee om zou kunnen gaan. Maar het gemis wordt niet minder, maar steeds meer.” Ze huilt.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.