Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ROBIN UTRECHT

Bevrijding in Hengelo: ‘Hang de vlag uit, juist nu kunnen we lichtpuntjes gebruiken’

HENGELO - Op vrijdag 3 april vieren we dat Hengelo 75 jaar geleden werd bevrijd. De gemeente roept Hengeloërs op om ook in deze tijd van de coronacrisis wel de vlaggen uit te hangen. „Ondanks deze rare tijd willen we toch samen, maar dan vanuit huis, herdenken en vieren. Juist nu kunnen we alle lichtpuntjes gebruiken.”

De gemeente Hengelo hoopt op deze manier laten zien dat ook aan deze moeilijke tijd weer een eind komt. Vrijdagochtend hijst de gemeente bij het stadhuis de vlag. Hengeloërs wordt dus gevraagd dit thuis te doen. Geen vlag thuis? Ook dan heeft de gemeente een idee. „Knutsel samen met de kinderen thuis iets mooi en hang het voor het raam. Alle mooie voorbeelden zien we graag. Deel ze met ons via Facebook, Instagram of Twitter.”

Stolperstein

De bevrijding in Hengelo gaat, ondanks de maatregelen, verder dan alleen het hijsen van de vlag. Burgemeester Sander Schelberg legt vrijdag om 11.00 uur samen met Antek Olszanowski van Levend Verleden Oost-Nederland een stolperstein, een gedenksteen voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Via de facebookpagina van de gemeente Hengelo kan iedereen live meekijken.

Concert op het carillon

Vrijdagmiddag geeft stadsbeiaardier Roel Smit een concert op het carillon. Van 13.30 tot 14.30 uur klinken nummers waar een 'bevrijdingsgeur’ omheen hangt. Op het programma staan bijvoorbeeld We’ll meet again, Sentimental journey, In the mood en Happy days are here again. „Dus zet de ramen en deuren open en geniet van het concert”, aldus de gemeente. Het concert is onderdeel van de nationale carillon-estafette, waarmee beiaardiers van Nederland met zo'n honderd bespelingen de vrijheid vieren. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.