Volledig scherm
© Lars Smook

Brabander beste clubheld, cruise voor Adrianne Brouwer

ZEIST – Tiny Heijmans van de voetbalvereniging Nooit Gedacht uit Geffen heeft de landelijke verkiezing clubheld van het jaar gewonnen. De clubheld uit deze regio, Adrianne Brouwer van de Needse Gymnastiekvereniging NGV, greep naast de hoofdprijs van 10.000 euro.

Brouwer kreeg, net als de andere finalisten, dinsdag op de slotavond in Zeist een tweedaagse cruise naar York aangeboden.

Waardering

,,Een prachtige prijs en ik heb een geweldige avond gehad. En de waardering had ik al gekregen als regionale winnaar. Alle aandacht gaat wat mij betreft naar de club in Neede”, aldus Brouwer dinsdagavond vanuit Zeist.

Tweede jaar

De verkiezing werd voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerd door de Persgroep, moederbedrijf van TC Tubantia. Door de verkiezing worden tientallen vrijwilligers, die zich bij sportclubs verdienstelijk maken, in de picture geplaatst. Veel kandidaten zijn de afgelopen weken in de dagbladen en op de sites gepresenteerd.

15 finalisten

Alle regionale dagbladen van De Persgroep leverden, na een online-verkiezing op de eigen website, een winnaar uit het betreffende verspreidingsgebied. Adrianne Brouwer won de verkiezing van TC Tubantia, voor Herman Hembrecht (2e) van Sparta Enschede en Anja Schotting (3e) van RV en PC Diepenheim.

De finale met de 15 regiowinnaars was dinsdagavond op het complex van de KNVB in Zeist. Heijmans was de kandidaat van het Brabants Dagblad. Tiny Heijmans ging er met de hoofdprijs vandoor: een bedrag van 10.000 euro voor zijn club, voetbalvereniging Nooit gedacht. De andere finalisten gaan op cruise naar York in Engeland.