Sam (links) en Kes Lingmont kijken naar de Facebook-uitzending van de Grote Improvisatieshow van Kareltje en Jasmijn.
Volledig scherm
Sam (links) en Kes Lingmont kijken naar de Facebook-uitzending van de Grote Improvisatieshow van Kareltje en Jasmijn. © Lenneke Lingmont

Avonturenpark Hellendoorn hoopt nog op snelle openstelling; nieuwe show via Facebook

HELLENDOORN - Optimisme voert de boventoon bij het Avonturenpark Hellendoorn. De hoop is er nog steeds dat het attractiepark na 6 april de deuren kan openen. Woensdagmiddag was er alvast een voorproefje: online.

Het Avonturenpark Hellendoorn valt niet onder de recente maatregelen die evenementen tot 1 juni verbieden. „Wij hebben te maken met de regels rond de horeca en onderwijs”, zegt René Peul, directeur Marketing & Sales van het park. Wellicht tegen beter weten in, geeft hij toe. „Maar we willen optimistisch blijven. We snappen de noodzaak voor vergaande maatregelen maar zitten nu wel in onzekerheid.”

Klaar voor seizoen

Tot die tijd gaan de werkzaamheden op het terrein aan de Luttenbergerweg gewoon door. Wel in kleinere groepjes medewerkers dan normaal. „We houden ons aan de regels. Het park wordt op 2 april gekeurd en daarom is het aanpoten om de attracties gebruiksklaar te krijgen. Mocht het goede nieuws komen dat we open mogen na 6 april, dan zijn we er in ieder geval klaar voor.”

Quote

Als we langer dicht moeten blijven, missen we de inkomsten van de meivakan­tie en de schoolreis­jes

René Peul, directeur Marketing & Sales

Niet grappig

Peul wil liever niet denken aan wat er anders kan gebeuren. „Als we langer dicht moeten blijven, missen we de inkomsten van de meivakantie en de schoolreisjes. We hebben de afgelopen paar jaar goed gedraaid dus we kunnen het wel opvangen maar toch zou dat niet grappig zijn.”

Kareltje en Jasmijn

Het team van het park heeft wel iets bedacht om de fans betrokken te houden. „Mensen zijn met hun kinderen momenteel aan huis gekluisterd. Daarom hebben wij een Facebook-campagne opgezet met onder meer een preview van de nieuwe show van Kareltje en Jasmijn.”

Gouden Theaterpaleis

Kinderen keken woensdagmiddag samen met hun papa of mama geboeid naar de Grote Improvisatieshow die vanuit het Gouden Theaterpaleis via Facebook werd uitgezonden. Met liedjes - Altijd is Kortjakje ziek en het Groentensoeplied - en grapjes en mopjes. 

Schommelschip

Kareltje en Jasmijn stonden met slechts een cameraman in een verder leeg theater maar reageerden wel op vragen van de kinderen. Wat is jullie favoriete attractie, werd er bijvoorbeeld gevraagd. Van Jasmijn is dat het Galjoen (schommelschip) en van (kok) Kareltje de restaurants...

Kareltje en Jasmijn in het Gouden Theaterpaleis van het Avonturenpark Hellendoorn.
Volledig scherm
Kareltje en Jasmijn in het Gouden Theaterpaleis van het Avonturenpark Hellendoorn. © Lenneke Lingmont

Reggestreek