Rob Welten.
Volledig scherm
Rob Welten. © Annina Romita

Burgemeester Welten denkt in Haaksbergen aan meldpunt overtredingen coronaregels

HAAKSBERGEN - De inwoners van Haaksbergen gedragen zich goed als het gaat om de strenge coronaregels. Burgemeester Rob Welten blijft  waakzaam en denkt aan een extra meldpunt voor overtredingen.

De gemeente Haaksbergen heeft geen signalen van massale overtredingen van de aangescherpte regels in verband met de uitbraak van het coronavirus. Burgemeester Rob Welten zegt op dit moment dan ook geen plannen te hebben om locaties en plekken in en rond Haaksbergen af te sluiten voor het publiek.

Meldpunt

Welten overweegt niettemin voor Haaksbergen een extra meldpunt voor overtredingen van de coronaregels in te stellen. „Het melden van overtredingen kan nu natuurlijk al via het reguliere nummer van de politie en via Twitter. Maar we gaan in samenwerking met de politie wel naar de mogelijkheid kijken om met iets aanvullends te komen.”

Goed gedrag

„Mijn indruk is dat de inwoners van Haaksbergen goed en verantwoordelijk omgaan met de huidige beperkingen”, zegt Welten met het oog op de nieuwe noodverordening. Die verplicht mensen nog steeds om anderhalve meter afstand te houden en verbiedt samenkomsten van drie of meer personen. Burgemeesters krijgen de mogelijkheid locaties af te sluiten.

Natuurgebieden

Welten zal voorlopig niet besluiten tot afsluitingen, maar hij zal wel scherp toezien op de naleving van de regels. „Ik denk in de aanloop naar het weekend bijvoorbeeld aan de natuurgebieden rond Haaksbergen. We blijven de komende weken en maanden waakzaam. Als we onverhoopt aanwijzingen krijgen van overtredingen, dan zullen die hard worden aangepakt. Iedereen zal inmiddels wel weten dat op die overtredingen stevige financiële sancties op staan”, zegt Welten. De burgemeester daarmee wijst op de mogelijke boetes tot 400 (particulieren) en 4000 euro (bedrijven).

  1. Het ‘vergeten bombardement’ van Haaksbergen, pas na 50 jaar werd het zwijgen verbroken
    PREMIUM

    Het ‘vergeten bombarde­ment’ van Haaksber­gen, pas na 50 jaar werd het zwijgen verbroken

    HAAKSBERGEN - 24 maart 1945 werd Haaksbergen gebombardeerd door de geallieerden. Een vergissingsbombardement. 57 doden, ruim 200 gewonden en veel schade. 50 jaar geleden werd daar een herinneringsboekje aan gewijd, geschreven door ooggetuigen onder wie Gerda Kupper. Nu 75 jaar later is er een uitgebreidere heruitgave, getiteld Met een bombardement op Haaksbergen kwam de bevrijding in zicht.

Enschede e.o.