Golden Earring speelde op tijdens Fields of Joy.
Volledig scherm
Golden Earring speelde op tijdens Fields of Joy. © Joost Dijkgraaf

Corona maakt eerste zakelijke slachtoffers in Twente: 2 faillissementen

OLDENZAAL – Corona maakt zijn eerste zakelijke slachtoffers in Twente. Een restaurant en een evenementenbureau uit Oldenzaal zijn failliet verklaard. Beide bedrijven draaiden al niet best en het uitblijven van klanten en afgelasten van evenementen doen de rest.

Evenementenbureau Maph in Oldenzaal. Maph was onder meer organisator van het festival Fields of Joy. Het festival op Het Hulsbeek trok in de vijf jaren dat het bestond tussen de 5.000 en 8.000 bezoekers. Dat was te mager om de investeringen terug te verdienen. 

Afgelopen zomer waren er al geruchten dat het festival niet door zou gaan, omdat organisator Manfred Geisink nog niet alle rekeningen van de editie van 2018 had betaald. 

Ook Geisinks holding ‘Sky is the limit’ en de Stichting Good Heavens zijn failliet. Geisink wil niet reageren op het uitspreken van het faillissement. Curator is mr. Carl Luttikhuis.

Kip van ’t Spit in Oldenzaal. Het kiprestaurant aan de Steenstraat, dat werd gedreven door Wouter Braamhaar en Nicole Kötter, opende in het voorjaar van 2018 de deuren.

De succesvolle kiprestaurants Van ’t Spit met vestigingen in onder meer Amsterdam dienden als voorbeeld. De uitgebreide kaart waarop naast halve hanen ook kipsaté, kippenpoten, chickenwings, kippensoep en stonden, heeft de consument uiteindelijk toch onvoldoende kunnen verleiden. 

„Het ging al moeizaam, net wel, net niet. En toen corona er ook nog een keer overheen kwam, was dat de nekslag”, zegt Wouter Braamhaar. 

Curator is mr. Rutger van Wijk.

Oldenzaal e.o.