Pim Mulder in actie met zijn paard in betere tijden, de editie van de Almelose Ruiterdagen in 2019.
Volledig scherm
Pim Mulder in actie met zijn paard in betere tijden, de editie van de Almelose Ruiterdagen in 2019. © Bert Kamp

Coronacrisis raakt ook paardensport; streep door Almelose Ruiterdagen

ALMELO - Teleurstellend nieuws voor de liefhebbers van de ruitersport. De Almelose Ruiterdagen gaan dit jaar niet door. Zoals zoveel evenementen sneuvelt het paardenspektakel door de coronacrisis. 

De 54e editie van het sportevenement wordt verplaatst naar juni 2021. Een precieze datum volgt later, laat de organisatie weten. Het is de eerste keer in de historie van het spektakel dat het ruiterfeest niet door kan gaan. 

De Almelose Ruiterdagen zouden plaatshebben van 12 tot en met 21 juni. Op dit moment is nog onduidelijk of grote evenementen dan alweer gehouden mogen worden. Tot 1 juni mag dat in elk geval niet, zo liet de Nederlandse regering afgelopen maandagavond weten. 

Solidair met sponsoren

De kans dat er een verlenging van het maatregelenpakket inzit, is één van de redenen om voor dit jaar de stekker uit het ruitersportgebeuren te trekken. Met de afgelasting komt de organisatie ook sponsoren tegemoet. De organisatoren willen namelijk niet dat de bedrijven die door de coronacrisis in zwaar zitten ook nog eens geld in een sportevenement moeten steken. 

Dat de Ruiterdagen niet doorgaan, is tevens een behoorlijke strop voor het Twents Hippisch Centrum in Almelo en de Looleeruiters. Het evenement is ooit in het leven geroepen voor het onderhoud en de instandhouding van het centrum en de club. Om de financiële klap op te vangen, zijn de betrokkenen van plan om later in het (na)jaar wat extra concoursen te organiseren. 

Misschien een paar wedstrijden

Als het kabinet de maatregelen na 1 juni versoepelt, proberen de mensen achter de Almelose Ruiterdagen wel enkele dressuur- en springwedstrijden voor pony’s (13 en 14 juni) en paarden (20 en 21) juni op poten te zetten. 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.