Een verpleegkundige betreedt een van de vier corona-afdelingen in Het Dijkhuis in Borne. Het virus sloeg er in de afgelopen maand genadeloos hard toe, met 19 doden in vier weken tijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Een verpleegkundige betreedt een van de vier corona-afdelingen in Het Dijkhuis in Borne. Het virus sloeg er in de afgelopen maand genadeloos hard toe, met 19 doden in vier weken tijd. © Emiel Muijderman

En toen kwam het virus alsnog: 19 doden in Borns verpleeghuis

BORNE - Lange tijd bleef Het Dijkhuis in Borne gevrijwaard van coronadoden. Tot afgelopen maand. In een paar weken tijd overleden negentien van de 250 bewoners aan de gevolgen van het virus, vijf ervan afgelopen weekend. Het hakt erin, bij personeel en cliënten. „Iedereen is aangeslagen.”

 1. Tukker Dirk-Jan Omtzigt bij VN: ‘Als rijk de vaccins niet deelt met arm, dan verdwijnt corona niet!’
  PREMIUM

  Tukker Dirk-Jan Omtzigt bij VN: ‘Als rijk de vaccins niet deelt met arm, dan verdwijnt corona niet!’

  NEW YORK - Vanuit New York probeert Twentenaar Dirk-Jan Omtzigt wereldwijd hulp te bieden, met 2500 collega’s van de afdeling noodhulp van de Verenigde Naties. En hij probeert crises met algoritmes te voorspellen en te voorkomen, ook nieuwe mutaties van het coronavirus. „Uit eigenbelang moeten rijke landen de coronavaccins die ze zelf niet gebruiken delen met arme landen”, zegt hij.
 1. Terugkijken: Jesse Klaver in Van Torentje naar Torentje
  Play

  Terugkij­ken: Jesse Klaver in Van Torentje naar Torentje

 2. Hubert Bruls: Versoepelen kan ook in kleine stapjes
  Play

  Hubert Bruls: Versoepe­len kan ook in kleine stapjes

Hengelo e.o.