Burgemeester John Joosten ziet geen onrust in Dinkelland: „De mensen ondergaan hier de ontwikkelingen rustig, net zoals dat in heel Twente het geval is.”
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester John Joosten ziet geen onrust in Dinkelland: „De mensen ondergaan hier de ontwikkelingen rustig, net zoals dat in heel Twente het geval is.” © Frans Nikkels

Huisarts heeft oplossing raadselachtig hoge besmettingen: ‘Hoge aantal besmettingen in Dinkelland door vroege tests’

DENEKAMP - Enkele vroege tests van mensen die het coronavirus bleken te hebben, is waarschijnlijk de oorzaak van het relatief hoge aantal besmettingen in de gemeente Dinkelland. Dat zegt de Denekampse huisarts Gerard Koekkoek naar aanleiding van recente cijfers over het aantal besmettingen per gemeente.

‘Snelle tests’

In de gemeente Dinkelland werd als een van de eerste gemeenten in Twente een coronapatiënt ‘ontdekt’. Daarop zijn in de directe omgeving van coronadrager ook mensen getest die ook positief bleken te zijn. „Daardoor kende de gemeente direct een relatief hoog aantal positief geteste mensen”, legt Koekkoek uit. „Vrij snel daarna is het aantal tests flink in het hele land omlaag gebracht. Maar door die snelle tests aan het begin van de uitbraak van corona heeft Dinkelland een voorsprong, maar ik heb niet de indruk dat in Dinkelland daadwerkelijk veel meer besmettingen zijn dan elders in Twente.”

Oldenzaal e.o.

Poll

Camping De Bergvennen maakt plaats voor park met vakantiehuisjes

Camping De Bergvennen maakt plaats voor park met vakantiehuisjes

  • Heel goed, zo’n nieuw en luxe bungalowpark is een stuk netter en beter voor de lokale economie (28%)
  • Jammer, zo verdwijnen alle mogelijkheden voor mensen met minder geld om ook even weg van huis te kunnen gaan (67%)
  • Bungalow of caravan, ik ga sowieso liever wat verder van huis (5%)
343 stemmen