Premier Rutte in de wandelgangen tijdens het Tweede Kamerdebat over de ontwikkelingen rond het coronavirus.
Volledig scherm
Premier Rutte in de wandelgangen tijdens het Tweede Kamerdebat over de ontwikkelingen rond het coronavirus. © ANP

Rutte: Wereld van vóór coronacrisis keert niet meer terug

Vandaag heeft de Tweede Kamer met premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) vergaderd over de voortgang van de coronacrisis. Het kabinet krijgt ruime steun van de bevolking voor de aanpak van het virus. En ook van het parlement, zo bleek tijdens het urenlange debat.   

Belangrijk onderdeel van het debat was de voorspelde crisissituatie op de intensive cares, die de komende weken heel goed kan ontstaan. Maar premier Rutte blikte vanmiddag ook al even vooruit op de wereld ná de crisis. Die zal volgens hem niet meer hetzelfde zijn. De premier legde niet precies uit wat hij daarmee bedoelt, maar de oppositie hoopt dat in de toekomst vitale beroepen als zorgmedewerker en leraar gevrijwaard zullen blijven van bezuinigingen.      

In onderstaand, inmiddels afgesloten liveblog, kunt u de gebeurtenissen vandaag tijdens het debat teruglezen.  

  1. Kaz werkt normaal in internationale conflictgebieden, maar is nu nodig in Nederland
    PREMIUM

    Kaz werkt normaal in internatio­na­le conflictge­bie­den, maar is nu nodig in Nederland

    Hij werkte onder hoogspanning in internationale conflictgebieden, maar heeft zijn werkterrein nu noodgedwongen naar Nederland verlegd. Want de coronacrisis drukt zwaar op artsen en verpleegkundigen, en Kaz de Jong leert hen daarmee om te gaan. Juist nu de maatschappij weer opstart is hij extra alert. ‘Dit is pas het eind van het begin’, zegt de trauma- en klinisch psycholoog van Artsen zonder Grenzen.