-
Volledig scherm
- © -

Luchtig coronanieuws: Twentefans bezorgen 500 rozen, politie komt met ludieke ‘thuisblijf-tip’

Twente en de Achterhoek staan vrijwel stil door de coronacrisis. Het is doorbijten voor de positieve Tukker. Maar tussen al die ellende is er ook nog genoeg in deze regio om over te lachen of om vrolijk van te worden. Een overzicht van ‘goed’ en opmerkelijk nieuws in deze corona-tijden.

FC Twente-supporters bezorgen zorginstellingen 500 rozen

De supportersvereniging Glanerbrug heeft rozen bezorgd bij het Arienshuis en Bruggbosch. In totaal hebben de bewoners en medewerkers van de zorginstellingen 500 rozen ontvangen. Aan de rozen hing een kaartje met de tekst ‘Voetbal is nu even bijzaak. #Glanerbrugsteuntjeinderug.’

De supporters van FC Twente zeggen ‘trots’ op de medewerkers te zijn. “Trots omdat zij de mensen zijn die nu ontzettend veel uren moeten werken om alle mensen de juiste zorg te blijven geven.” Ook de bewoners kregen een roos. “Een teken dat we met ze meeleven en dat ze ook in deze tijd niet alleen staan. Glanerbrug mag dan nog relatief klein zijn maar we zullen altijd klaar staan voor onze noabers.”

Berenjacht nu ook in Twente

Een initiatief om kinderen te vermaken is vanuit Australië en het Verenigd Koninkrijk ook overgewaaid naar deze regio. In Twente en in de Achterhoek zetten mensen massaal een beer voor het raam, zodat kinderen op berenjacht kunnen tijdens de coronacrisis. Woensdagochtend stonden er enkele tientallen beren in Twente voor het raam, maar inmiddels gaat het al om enkele honderden knuffels. 

De initiatiefnemers in Nederland houden rekening met de maatregelen van het kabinet en de adviezen van het RIVM. “Dit initiatief is bedoelt om een wandeling in je eigen buurt leuker te maken. Ga dus niet in andere plaatsen op jacht. Houd rekening met de richtlijnen die van kracht zijn!”

Eén van de beren die gespot kan worden tijdens de berenjacht.
Volledig scherm
Eén van de beren die gespot kan worden tijdens de berenjacht. © Koos Chaudron‎

Oldenzaalse ondernemers steunen ouderen met warme maaltijd

Door de coronacrisis komen veel ouderen hun huis niet meer uit. Om die groep een hart onder de riem te steken, laten vijf ondernemers zaterdag bij 500 senioren een warme maaltijd en wat leesvoer aan huis bezorgen. Het initiatief van deze spontane actie komt van vader (Gerrit) en zoon (Rik) Alink van maaltijdenwinkel Aan Tafel uit Oldenzaal. „Je ziet”, vertelt Rik, „dat veel vaste klanten de deur niet meer uit durven. Dan vraag je je af: wat zijn die mensen nu aan het doen en wat eten ze nu? Juist die mensen wil ik laten zien dat we er nog voor hen zijn.”

Erwin Brookhuis, Laury van der Zande, Rik Alink, Frank Biesthuis en Marcel Willemsen achter de actie om 500 gratis maaltijden aan huis te bezorgen bij ouderen in Noordoost-Twente die vanwege de coronacrisis hun huis bijna niet meer uitkomen.
Volledig scherm
Erwin Brookhuis, Laury van der Zande, Rik Alink, Frank Biesthuis en Marcel Willemsen achter de actie om 500 gratis maaltijden aan huis te bezorgen bij ouderen in Noordoost-Twente die vanwege de coronacrisis hun huis bijna niet meer uitkomen. © Frans Nikkels

Moeite met thuisblijven? Hier een tip! 

Dat niet iedereen de nieuwe regels van het kabinet serieus neemt, blijkt wel uit de beelden die afgelopen week viral gingen in Nederland. Mensen trokken massaal naar het strand, het bos of andere plekken. De politie in Winterswijk lijkt zich hier ook aan te irriteren en kwam op Instagram met een bijzondere tip: ‘Moeite met thuisblijven? Scheer je wenkbrauwen eraf! Dan wordt het thuisblijven een stuk makkelijker..’

-
Volledig scherm
- © -
  1. Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws
    PREMIUM

    Tv-journalist Jan van Loenen uit Enschede: na 44 jaar en 2000 reportages nog steeds bovenop het nieuws

    Jan van Loenen (63), een televisiejournalist van wie vooral de stem bekend is. Die stem is vaak op de buis te horen, zijn gezicht blijft meestal buiten beeld. Hij maakte veel tv-reportages voor de belangrijke nieuwsrubrieken Achter het Nieuws, Nova en (nog steeds) voor Nieuwsuur. Van Loenen schreef een boek over zijn carrièrre tot dusver. Alle reden met hem door zijn geboortestad Enschede te fietsen, langs bijzondere locaties.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.