Oldenzaalse Brookhuis ‘op tour’ door de regio: ‘Bussen niet langer in quarantaine’

VideoOLDENZAAL - Met hoop op betere tijden - met name voor de touringcarbranche - maken tien bussen van het Oldenzaalse Brookhuis Busreizen vrijdagmiddag een tocht door de regio. Daarbij worden ook Enschede, Hengelo en Almelo aangedaan. „Wij kunnen onze bussen niet langer in quarantaine houden”, aldus Jeff Evers.

De sales- en marketingmedewerker van Brookhuis spreekt van bijzondere tijden voor het bedrijf. „Begin dit jaar zag 2020 er nog erg rooskleurig uit voor ons. Elke dag zou elke bus van ons rijden. Maar toen kwam corona en de lockdown en stonden ze noodgedwongen stil. Met deze tocht door de regio laten we zien dat we er nog zijn en dat we samen veilig op weg willen”, aldus Evers.

33 bussen

Brookhuis verzorgt behalve vakantiereizen en dagtochten ook veel vervoer voor scholen, zoals Saxion en de Stichting Carmel, en rijdt voor zeven van de veertien Twentse gemeenten. Het bedrijf beschikt over 33 bussen, geschikt voor 19 tot 92 personen. Er zijn volgens Evers nog geen medewerkers op non-actief gezet.

Niet rendabel

De acht witte bussen worden vergezeld van de spelersbussen van FC Twente en Heracles en zijn op de chauffeur na leeg. Evers: „Het is niet dat we momenteel helemaal geen personen vervoeren, maar normaal vervoer is niet mogelijk en niet rendabel. In een dubbeldekker waar 92 personen in kunnen, mogen er nu twintig in. Ja, dat is niet doen. Wel vervoeren we nog mensen voor scholen, personen die in ploegendiensten werken, zoals Polen die hier tijdelijk bij een bedrijf in dienst zijn.”

Thuisbasis

Na de tocht door achtereenvolgens Enschede, Hengelo en Almelo rijdt de coronatoer van Brookhuis met de bussen via Vasse en Denekamp terug naar de thuisbasis in Oldenzaal, waar ze rond een uur of vijf worden terugverwacht. 

Chauffeurs van Brookhuis Busreizen klaar voor de coronatoer door de regio. De rode touringcar is de spelersbus van FC Twente
Volledig scherm
Chauffeurs van Brookhuis Busreizen klaar voor de coronatoer door de regio. De rode touringcar is de spelersbus van FC Twente © Bookhuis Busreizen