Volledig scherm
De protestactie van 9 april, waarbij wethouder Van Wakeren beloofde met Bos op het Plein in gesprek te gaan. © Emiel Muijderman

‘Bos op het Plein’ krijgt na maand stilte uitnodiging voor gesprek met Hengelose wethouder

HENGELO - Na een maand stilte komt er een gesprek tussen ‘Bos op het Plein’ en wethouder Bas van Wakeren. De organisatie achter het groene initiatief voor het marktplein in Hengelo trok aan de bel bij de gemeente, omdat de beloofde ontmoeting er alsmaar niet kwam. Er staat nu een datum gepland.

‘Bos op het Plein’, de organisatie die pleit voor meer groen op de markt in plaats van het staal en steen van een Hijschgebouw, zegt zich zorgen te maken over de langdurige stilte, nadat begin april een petitie was aangeboden aan Van Wakeren en burgemeester Sander Schelberg. De wethouder beloofde in gesprek te gaan maar een uitnodiging bleef uit. 

Aan de bel

Nadat de gemeente aankondigde dat er voor de zomervakantie een eerste besluit valt over de komst van het Hijschgebouw, schreef Bos op het Plein een brief aan B en W en de gemeenteraad, met de vraag wat er van de belofte voor een gesprek nog overeind stond. Verder schreven ze: „Wij vragen van u het bestaande, dirigerende patroon te doorbreken en samen met ons de uitdaging aan te gaan een passende invulling te geven aan het marktplein.”

Extra mensen?

Van Wakeren zegt desgevraagd dat hij in gesprek gaat met de initiatiefnemers maar ook vasthoudt aan het coalitieakkoord waar in staat dat het Hijschgebouw er komt. „Bos op het Plein, trekt dat extra mensen? Ik denk het niet. Het Hijschgebouw brengt reuring.” De wethouder benadrukt dat hij niet tegen het vergroenen van het centrum is. „Ik ben het daar juist helemaal mee eens. Maar de vraag is of je dat op die plek moet doen.”

Het gesprek tussen Bos op het Plein en Van Wakeren staat gepland voor 23 mei.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.