Volledig scherm
De plannen van West 8 voor het marktplein. © West 8

‘Bos op plein niet goed voor marktplein Hengelo’

HENGELO - Groen is goed voor een stad, maar niet voor de markt van Hengelo. Groen kan ook op andere plekken, staat in een brief van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraadsleden van Hengelo. 

Beleving en reuring in de binnenstad van Hengelo worden wél gecreëerd als het plan voor de Hijschkamer wordt gerealiseerd. Daarin is ook ruimte voor meer groen, zo staat in de brief die de gemeenteraad afgelopen vrijdag heeft ontvangen. De raadsleden worden daarin bijgepraat over het tijdspad voor de komende weken. Ruim voor 26 juni, de avond waarop de gemeenteraad praat over de plannen, krijgen de raadsleden onder meer informatie over de financiële onderbouwing van het plan. „De presentatie van de plannen door West 8 en Gerard Cornelisse hebben het college ervan overtuigd om hiermee verder te gaan”, benadrukken B en W nog eens.

Enorme meerwaarde

De Markthal van ongeveer 1000 vierkante meter wordt ‘een enorme meerwaarde voor de binnenstad’ genoemd. Een deel van de markt wordt er gehouden en er is straks plek voor kleinschalige evenementen, zoals een ijsbaan, het korenfestival, voorstellingen en bepaalde kermisattracties. De Hijschkamer, zo schrijven B en W, heeft geen negatieve invloed op de leegstand. Het is een broedplaats voor experimentele horeca, kunst, detailhandel en diensten in ‘tiny shops’.

Eerste onderdelen

Doel van de gemeente is nog steeds om begin 2020 te beginnen met de eerste onderdelen van het Hijschgebouw. Later dit jaar worden daarover de details bekendgemaakt. Leden van het burgerinitiatief ‘Bos op het Plein’, die juist meer groen op de markt willen in plaats van stenen, zitten maandag bij wethouder Bas van Wakeren om de tafel.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.