Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

‘College van B en W Hengelo meet met twee maten’

LezersbriefHENGELO - Het college van Hengelo heeft de nooduitgang genomen door af te zien van de bouw van de Hijschkamer. Doorgaan had dit de boel op scherp gezet en gezorgd voor een crisis binnen de coalitie. En dat alles door de opmars van een paar groene hesjes. Je kunt vinden wat je wilt van die milieurakkers, maar dat hebben ze toch maar mooi bereikt.

Het argument dat de kosten van het project met tonnen zou worden overschreden, is een geniale vondst. Een deel van het college moet hard hebben gelachen toen één of andere jonge rekenambtenaar op het idee kwam. Het klinkt wat vreemd dat één van de belangrijkste projecten uit het coalitieprogramma niet doorgaat omdat het ‘iets’ te duur is. De herinrichting van de Enschedesestraat heeft ook tonnen extra gekost en ook de bouw van de Boekelosebrug viel fors duurder uit. Even een extra subsidie van een paar ton aan de schouwburg? Geen nood. De gemeente trok de knip.

Was het rekensommetje voor die markthal niet te voorzien geweest? Wie zegt dat de gemeente de knip moest trekken? Was er echt in geen velden of wegen geen bevriende projectontwikkelaar te bekennen die in ruil voor wat andere grote woonprojecten in de stad het marktplein eventjes wilde overdekken met wat staal en stenen? Ondertussen krijgt het meest centrale plein van de stad ook nog concurrentie van het evenementenplein. Dat plein zit nog niet tussen de oren van de inwoners en dat krijg je maar op één manier voor elkaar: zorg ervoor dat het marktplein voorlopig even het meest troosteloze plein blijft en plaats op het evenementenplein al die dingen waar het marktplein al jaren naar smacht. Welk lot het marktplein wacht? Het kan altijd nog parkeerplaats worden. De tijd zal het leren, maar voorlopig is de stad na jaren verspilde tijd terug bij af en zijn inwoners en ondernemers de grote verliezer.

Jan de Wit
Hengelo

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.