Gerard Cornelisse kwartiermaker marktplein Hengelo

VideoHENGELO - Gerard Cornelisse is door het college van B en W aangewezen als ‘kwartiermaker’ voor de herinrichting van het marktplein. Voor 1 april moet duidelijk zijn of er commerciële, duurzame invulling komt voor een replica van het Hijschgebouw die op het plein is voorzien. 

Dat is de belangrijkste taak van Cornelisse, om na te gaan in hoeverre dat waar te maken is. Als het niet lukt met de replica wil het college zelf plannen gaan maken voor het plein. Met de herinrichting van het plein, een ontwerp van het Rotterdamse ingenieursbureau West 8,  is een investering van pakweg drie miljoen euro gemoeid. 

Fijnplein

Kunstenaar Pier van Dijk bedacht een alternatief, het Fijnplein, dat voor aanzienlijk minder geld aan te leggen is. Hij wil het plein zonder replica 'vooral gezelliger maken’ met bankjes, bomen, kunst, een waterpartij en een podium.

Volledig scherm
HENGELO - Theaterproducent Gerard Cornelisse tussen Stork-fabrieksgebouwen. Producent van theater 'Stork! EDITIE: HE FOTO: Frans Nikkels FN20180621 © Frans Nikkels

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.