Interesse horeca en foodhal voor plek op Hengelose markt

videoHENGELO - Dertig jaar wordt er al gesproken over een goede invulling voor het marktplein in Hengelo. Als het aan ‘kwartiermaker’ Gerard Cornelisse ligt, is er op 1 april een spijkerhard plan. Gegadigden zijn er genoeg,  zegt hij, zoals horecazaken en een foodhal.

Cornelisse vertelde maandagavond over zijn zoektocht naar kandidaten voor het gebouw dat op de markt komt: een replica van het Hijschgebouw. Dat deed hij in Hengeloos Peil, het politiek café van De Twentsche Courant Tubantia en Radio Hengelo TV. De producent van de theatervoorstelling Stork! is door het college van B en W aangesteld om een plan te maken voor een commerciële duurzame invulling van het pand. Hij heeft nog 2,5 maand om het gebouw ‘gevuld’ te krijgen. Het gaat goed, meldde hij maandagavond. Er is interesse van horecaondernemers, van een foodhal en van ‘mensen uit het westen’.

Ergens voor zijn

De Hengeloërs met wie Cornelisse tot nu toe heeft praat, zijn ‘ontzettend enthousiast’. „Of het nu de medewerkers van het Piet Blom Museum of de mensen achter de Watertoren; veel mensen vinden het hartstikke mooi dat dit gebeurt.” Cornelisse constateert daarnaast ook dat Hengeloërs heel goed weten waar ze tegen zijn. „Maar laten we nu eens ergens vóór zijn.” De net benoemde nachtburgemeester Marijke Agterbosch, ook te gast bij Hengeloos Peil, deed een eerste voorzet: zij pleit voor een soek, een Arabische markt in het centrum. „Met zo veel mogelijk ondernemers, een beetje zoals de Beverwijkse markt, met leuke eethuisjes.” 

Volledig scherm
Een impressie van de markthal. Kwartiermaker Gerard Cornelisse zoekt naar kandidaten. © Architectenbureau West 8

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.