Volledig scherm
Lunchroom Kolsté aan de Markt met Hanneke en Eghard Kolsté. © Lars Smook

Lunchroom Kolsté aan Hengelose Markt verkocht aan brasserie

HENGELO  - Na vijf jaar leegstand is het pand van de voormalige lunchroom Kolsté aan de Markt in Hengelo onder voorbehoud verkocht aan Brasserie ‘t Marktzicht bv. 

De formele overdracht van het pand zal binnen enkele weken plaatsvinden. De vraagprijs voor het pand inclusief bovenwoning bedroeg 425.000 euro. Het pand was ook te huur voor 1500 euro per maand exclusief btw. Het verkopende makelaarskantoor is Mulder Nijkamp.

Hanneke Kolsté is blij dat de kogel nu door de kerk is. De lunchroom was destijds een begrip in de stad. „Ons motto was lunch, kunst en slagroom. Met een dikke pluim voor de kunst”, zegt Hanneke Kolsté.  Sommigen spraken veelbetekenend over de galerie-lunchroom. „We hebben de lunchroom 25 jaar gehad. Vijf jaar geleden zijn we gestopt.” Sindsdien werd er naarstig gezocht naar een koper en die is nu gevonden.

Verwijderd

De sierlijk geschreven letters Kolsté boven de ingang van de lunchroom zijn inmiddels verwijderd. „Die letters liggen nu bij ons in de tuin. Mensen vroegen zich wel eens af, waarom is Kolsté op die manier geschreven? Het was het handschrift van mijn schoonmoeder en in die schrijftaal, precies zo, hebben wij dat overgenomen bij de lunchroom."

Destijds was de lunchroom even in beeld in het kader van het project ‘Win je winkel’. Een onderneemster wilde in het pand cupcakes verkopen. Maar de Kolsté’s zagen dat niet zitten.

 Herinrichting

Brasserie 't Marktzicht bv werd in december ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Nu dit bedrijf tot aankoop wil overgaan, lijkt een horecabestemming van het pand gegarandeerd. Juist nu er allerlei plannen zijn voor de herinrichting van het marktplein, inclusief de mogelijke bouw van een replica van het Hijschgebouw en een overdekte markthal, is dit een opsteker voor de gemeente.

Leegstaande winkelpanden zijn de gemeente al vele jaren een doorn in het oog. Dat maakt de binnenstad er niet aantrekkelijker op. Er worden allerlei maatregelen getroffen om de leegstand te bestrijden. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.