Volledig scherm
© West8

Vóór de zomervakantie besluit over Hijschkamer in Hengelo

HENGELO - Nog vóór de zomervakantie krijgt de gemeenteraad een voorstel voor het plan van de Hijschkamer. Dat is de planning van het college van B en W. „Maar gezien de complexiteit is dit wel onder voorbehoud”, aldus een woordvoerder.

Op dit moment worden de inschattingen van kwartiermaker Gerard Cornelisse en de door architectenbureau West 8 uitgevoerde kostenraming nagerekend en op haalbaarheid onderzocht. „Dit tezamen leidt tot een advies dat ter besluitvorming aan het college wordt voorgelegd en waarna de raad over de concrete vervolgstappen geïnformeerd gaat worden,” aldus de gemeente.

Daarvoor moeten komende weken vier dingen gebeuren. Allereerst is er een bestemmingsplan nodig, plus de procedure voor een bestemmingsplanwijziging. De invulling van het Hijschgebouw moet verder worden uitgewerkt zodat er contracten kunnen worden gesloten. Ook komt er een voorstel wie de Markthal/Hijschgebouw op welke manier gaat beheren en tenslotte moet er een bouwplan voor het complex (inclusief fietskelder) komen. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.