Volledig scherm
De altijd druk bezochte tijdelijke schaatsbaan in het centrum van Nijverdal is voldoende reden om hieraan op 22 december een koopzondag te koppelen. © Lenneke Lingmont

Data van koopzondagen in Hellendoorn vastgesteld

NIJVERDAL - Het Hellendoornse college heeft 31 maart, 19 mei, 7 juli, 8 september, 15 december en 22 december aangewezen als de dagen waarop dit jaar een koopzondag in de gemeente mag worden gehouden en waarop alle winkels tussen 12.00 en 18.00 uur de deuren geopend mogen hebben.

Hiermee komen burgemeester en wethouders tegemoet aan de wens van middenstandsvereniging Op Naar Nijverdal. Het verzoek van Op Naar Nijverdal past geheel binnen het gemeentelijke beleid, dat uitgaat van maximaal acht koopzondagen per jaar in combinatie met een evenement. Aan die eis wordt voldaan, want op de genoemde data zijn evenementen gepland.

Het gaat dan om de combinatie met de jaarlijkse modeshow en opening van de heringerichte Grotestraat (31 maart), Oldtimer Meeting (19 mei), Smartlappen en Shantyfestival (7 juli), Brocantenmarkt (8 september), Winterfair (15 december) en de tijdelijke schaatsbaan op het Henri Dunantplein (22 december). Het betekent dat twee koopzondagen nog niet zijn ingevuld. 

Volgens datzelfde beleid mogen de supermarkten nog eens 12 zondagen extra open zijn. Hiervoor zijn door het college 3, 10, 17, 24 maart, 7, 14 en 28 april, 5, 12 en 26 mei en 2 juni aangewezen. De twaalfde extra koopzondag is nog niet aangevraagd.    

Reggestreek