Gekte in Nijverdal vanwege uitdelen 1000 gratis pizza’s: ‘Kregen vrij van leraar’

VideoNIJVERDAL - Een ellenlange rij, jongeren die 40 minuten van tevoren al stonden te wachten en mensen die teleurgesteld afdropen omdat het ze te lang duurde. Het Henri Dunantplein in Nijverdal was deze vrijdagmiddag voor even het domein van een hysterische menigte. De reden? New York Pizza deelde 1000 gratis pizza’s uit. 

De Nederlandse keten hield de actie vanwege de opening van haar nieuwe vestiging aan de Grotestraat. Die vestiging in Nijverdal is de 200ste vestiging in Nederland. Bovendien bestaat het concern dit jaar 25 jaar. Dat wilde het bedrijf niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. 

250 pizza’s per uur

En dat gebeurde ook niet, want het leek wel alsof het nieuws half Nijverdal had bereikt. Om twaalf uur ’s middags ging de foodtruck op het Henri Dunantplein open, iets na twaalven stond er al een gigantische rij. 

„Ik denk dat er nu ongeveer 250 mensen staan. We beschikken in de foodtruck over een dubbele pizza-oven, een dubbele bandoven. Daarmee kunnen we in een uur ruim 250 mensen bedienen. Tot vier uur vanmiddag hopen we de duizend pizza’s uitgedeeld te hebben”, aldus een medewerker.

Terwijl de eerste gasten hun pizza al bijna op hadden, schoven aan de achterkant van de rij nieuwe mensen aan. „Of ik nog aan de beurt kom? Eigenlijk denk ik van niet”, aldus een tienerjongen. „Of ik niet naar school moet? Nee, we kregen vrij voor de pizza's.  Ja, echt! Van meneer Pieper. Dus meneer Pieper verdient een bedankje.” Of een pizza...

Volledig scherm
Een ‘still’ uit de video. © Ron Hemmink

Reggestreek