Volledig scherm
De heringerichte Grotestraat in Nijverdal wordt de komende drie maanden negen keer afgesloten voor alle verkeer. © Han Haveman

Grotestraat in Nijverdal in drie maanden negen keer afgesloten

NIJVERDAL - De Grotestraat is na de ingrijpende herinrichting weliswaar geen doorgaande weg meer, maar wordt nog steeds veelvuldig door automobilisten gebruikt die in het centrum van Nijverdal moeten zijn. Afsluiting van de Grotestraat voor het houden van evenementen blijft daarom voor overlast zorgen voor verkeersdeelnemers, die noodgedwongen een stuk moeten omrijden.

De komende drie maanden is (een gedeelte van) de Grotestraat maar liefst negen keer voor kortere of langere tijd afgesloten voor alle verkeer. De ondergrondse parkeergarage Henri Dunant blijft op die dagen wel bereikbaar. De gemeente Hellendoorn garandeert dat alle panden en (ondergrondse) brandkranen aan de Grotestraat voor de hulpdiensten bereikbaar blijven. Het college heeft groen licht gegeven voor deze hausse aan evenementen, omdat die voor de broodnodige reuring in het winkelhart van Nijverdal zorgen.

De Grotestraat gaat vrijdag (29 maart) dicht vanwege de officiële opening van deze straat. Zaterdag (30 maart) is hier ook geen verkeer welkom, omdat enkele Nijverdalse kledingzaken hier de nieuwste voorjaarsmode showen. De organisatoren van het festiviteiten op Koningsdag (27 april) willen dit jaar ook de Grotestraat gebruiken voor  het evenement. Op Bevrijdingsdag (5 mei) maakt de Grotestraat deel uit van het parcours van de Freedom Ride, een fietstocht met start en finish op het Henri Dunantplein.

Voor de Oldtimerdag (19 mei) wordt dit jaar weer gebruik gemaakt van de Grotestraat, die op 31 mei het decor vormt van de Nachtmarkt tijdens de Nacht van Nijverdal. Op 10 juni wordt een groot straattheaterfestival in de dorpskom gehouden en staan enkele acts in de Grotestraat. Op 23 juni wordt voor eerst een zeepkistenrace in de Grotestraat gehouden, waarbij de deelnemers in zelfgemaakte zeepkisten door deze straat scheuren. Het Regge Coast Shanty Festival staat 7 juli op de agenda. Het college verwacht dat de Grotestraat ook in de tweede helft van 2019 nog meerdere keren wordt afgesloten om evenementen in Nijverdal mogelijk te maken. 

Reggestreek