Volledig scherm
De voormalige fontein van het Henri Dunantplein krijgt een tweede leven als waterpartij in de heringerichte Grotestraat in Nijverdal. © Han Haveman

Grotestraat in Nijverdal op 29 maart officieel geopend

NIJVERDAL - Overijssels gedeputeerde Monique van Haaf en Hellendoornse wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis verrichten op vrijdag 29 maart de officiële opening van de heringerichte Grotestraat door de nieuwe waterpartijen in deze straat voor het eerst in werking te stellen. 

Voorafgaande aan de openingshandeling wordt de ‘openingsloop’ gehouden. In paarse T-shirts geklede basisschoolleerlingen wandelen van Buitencentrum Sallandse Heuvelrug via de Grotestraat naar het Henri Dunantplein. Dat paarse lint symboliseert zowel de heide als de nieuwe rol van de Grotestraat als verbinding tussen het winkelhart van Nijverdal en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Op het centrale plein treedt streetdancegroep Joni Connect op, die samen met alle scholieren een dans uitvoert. De schooljeugd kan zich hier bovendien uitleven op meerdere springkussens. 

Modeshow

De opening van de Grotestraat vormt de opmaat naar een weekend vol activiteiten in het centrum. Zaterdag 30 maart wordt de jaarlijkse modeshow gehouden. Om 13.30-, 14.30- en 15.30 uur showen diverse modezaken uit Nijverdal hun nieuwste collecties. Bij sommige horecazaken kan deze dag een actiebon worden ingeleverd voor een gratis kop koffie of thee met iets lekkers erbij. Op zondag 31 maart is het koopzondag.

Reggestreek