Volledig scherm
De Grotestraat in Nijverdal wordt ook het komende half jaar weer regelmatig gebruikt voor grotere en kleinere evenementen. De straat wordt op zeker zes data afgesloten voor alle verkeer. © Carlo ter Ellen DTCT

In 2019 nog zeker 6 grote evenementen in Grotestraat in Nijverdal

NIJVERDAL - De Grotestraat is ook het komende half weer regelmatig afgesloten voor alle verkeer, omdat dan in het centrum van Nijverdal allerlei kleinere en grotere publieksevenementen worden gehouden die voor reuring in het dorp moeten zorgen.

Het Hellendoornse college heeft tot nu toe voor de tweede helft van dit jaar zes vergunningen verleend, die het mogelijk maken dat de Grotestraat op de aangegeven data geheel of gedeeltelijk kan worden gebruikt voor het houden van sterk uiteenlopende activiteiten. Er worden nog meer aanvragen verwacht, die nu nog in de pijplijn zitten. De tijdelijke afsluiting van de Grotestraat op 23 juni is geschrapt, omdat de geplande Zeepkistenrace dan niet doorgaat. 

Voordat de vergunningen zijn verleend heeft het college onder meer overlegd met de gemeentelijke afdeling wegen, rioleringen en verkeer en  de diverse hulpverdiensten. De Grotestraat wordt ook na de recente grondige herinrichting nog steeds beschouwd als een ‘prioriteitsweg’. Dat laatste wil zeggen dat de verkeerssituatie nog niet veilig genoeg is om  hier evenementen zonder vergunning toe te kunnen staan.

Bereikbaar

In de voorwaarden van de verleende vergunningen staat dat de bluswatervoorzieningen (inclusief ondergrondse brandkranen) en panden aan de Grotestraat tijdens de afsluiting goed bereikbaar moeten blijven voor de hulpdiensten. De bereikbaarheid van de ondergrondse parkeergarage Henri Dunant en het laden en lossen bij winkels moet ook worden gewaarborgd.

Afgesloten

De Grotestraat is afgesloten voor alle verkeer op 21 juni (intocht avondwandelvierdaagse), 31 augustus/1 september (Strongsister- en Strongmanrun), 4 tot en met 8 september (Bruisend Nijverdal), 14 september (Modeshow), 22 september (CityRun) en op 22 december (Santarun). 

Reggestreek